Κριτική Ταινίας : Emma

Το Emma (Έμμα) της Autumn de Wilde είναι μια γοητευτική και πραγματικά αστεία ταινία, χάρη σε ένα υπέροχο καστ και μια εντυπωσιακή σκηνοθετική ματιά.

Η Emma Woodhouse είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα στην Αγγλία κατά τη μεταβατική περίοδο από την Γεωργιανή στην Βικτωριανή εποχή. Κατοικεί στο Σάρρεϋ, στη δυτική πλευρά του χωριού Χάιμπουρυ με τον πατέρα της ο οποίος είναι υποχόνδριος και φοβάται υπερβολικά για την υγεία και την ασφάλεια των αγαπημένων προσώπων του. Έχεις πολλές φορές δηλώσεις πως δεν θέλει να παντρευτεί η ίδια. Βασικός λόγος γι΄αυτή την απόφαση είναι η οικονομική της άνεση. Φίλος και μοναδικός κριτής της είναι ο κύριος Knightley, γείτονας της και αδερφός του συζύγου της μεγαλύτερης αδελφής της. Η Emma μόλις έχει παραστεί στον γάμο της Μις Taylor, παλιάς γκουβερνάντας της και καλής της φίλης. Επειδή ήταν αυτή που σύστησε τη μις Taylor στον σύζυγό της κύριο Westons, η Emma θεωρεί ότι σε αυτήν οφείλεται ο γάμος τους και αποφασίζει ότι αρέσει να κάνει προξενιά.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Autumn de Wilde, μοιάζει να δανείζεται από την ιδιομορφία του Wes Anderson και, οπτικά, πρόκειται για μια μαγευτική ταινία με άψογη κινηματογραφία και εξαιρετική παλέτα χρωμάτων. Υποφέρει όμως από το γεγονός ότι αποτελεί πιστή προσαρμογή μιας παλαιότερης γραπτής ιστορίας, χωρίς κινηματογραφική πλοκή. Η Jane Austen δημιούργησε μια ιστορία με πολλές υπο-ιστορίες και μοναδικό κύριο κορμό τον ρομαντισμό, κάτι το οποίο στοιχίζει στην αφήγηση της ταινίας, αφού είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς όλους τους χαρακτήρες ή ακόμα και να ακολουθήσει τον περίεργο ρυθμό της, αν δεν είναι εξοικειωμένος με το αρχικό έργο.

Είναι μια αρκετά αστεία ταινία, αν και η ιστορία μοιάζει λίγο αργή και υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες σε αυτήν για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα κίνητρα και οι ιστορίες τους. Το καστ είναι καλά επιλεγμένο και καταφέρνει να ισορροπεί μέσα στην εκκεντρική φύση των ερμηνειών που απαιτούνται, με την Anya Taylor Joy να ξεχωρίζει με ένα ιδιαίτερο μαγνητισμό.

Το Emma (Έμμα) της Autumn de Wilde είναι μια άψογη κινηματογραφικά προσαρμογή μιας κλασικής ιστορίας, διασκεδαστική, στιλιζαρισμένη και σύγχρονη.

Σκηνοθεσία: Autumn de Wilde

Πρωταγωνιστούν: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Josh O’Connor, Callum Turner, Mia Goth Miranda Hart και Bill Nighy

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..