Κριτική Ταινίας : Get Out

Το Get Out (Τρέξε!) είναι μια τολμηρή ταινία τρόμου με πολιτικές διαστάσεις, η οποία δίνει μια καινούργια προοπτική στο είδος. Αστείο και έξυπνο, αλλά πάνω από όλα τρομακτικό, το Get Out (Τρέξε!) προσφέρει κάτι παραπάνω από απλή ψυχαγωγία.

Ο Jordan Peele έκανε υπέροχη δουλειά στη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας, ο ρυθμός είναι πολύ καλός και κάνει πολύ καλή χρήση των μεταφορών. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλληγορία που προσπαθεί να σατιρίσει το πολιτικό σκηνικό της Αμερικής και να περιγράψει την ουσιαστική ανισότητα μεταξύ Αφροαμερικανών και λευκών. Μέσα από μικρές σκηνές, δίνει μια έντονη αίσθηση της διαφορετικής αντιμετώπισης που βρίσκεται βαθιά ριζωμένη μέσα στον μέσο Αμερικανό, όσο και αν προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους ότι είναι πολιτικά ορθός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι οι αρχές της Αμερικής δεν ακούν τους έγχρωμους και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις καταγγελίες τους. Όλα αυτά ενώ η ταινία παραμένει εξαιρετικά διασκεδαστική και πιστή στο είδος της, προσφέροντας αρκετές και ενδιαφέρουσες σκηνές τρόμου.

Οι ερμηνεία του πρωταγωνιστή, Daniel Kaluuya, είναι αντίστοιχη του επιπέδου της ταινίας. Υπηρετεί το σενάριο και, τις περισσότερες φορές, το αναδεικνύει. Αντίστοιχα και το υπόλοιπο καστ, εναρμονίζεται με την ιστορία. Γενικά είναι μια ταινία καλά σχεδιασμένη και υπολογισμένη, που δύσκολα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τη δουλεία ενός πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Το Get Out (Τρέξε!) στηρίζεται πάνω στις κλασσικές νόρμες των ταινιών θρίλερ, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει κωμικά και κοινωνικά στοιχεία τόσο έξυπνα, που εντυπωσιάζει.

Το Get Out (Τρέξε!), είναι ανατριχιαστικό, κωμικό μα πάνω από όλα πολύ επίκαιρο. Μια αναζωογονητική ματιά στα ψυχολογικά θρίλερ με πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο και σχολιασμό, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς μέχρι τώρα. Αν μη τι άλλο, είναι μια όαση σε μια σειρά ξαναειπωμένων ιστοριών που αξίζει την προσοχή που λαμβάνει.

Σκηνοθεσία: Jordan Peele

Πρωταγωνιστούν: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Lakeith Stanfield και Catherine Keener

Στους Κινηματογράφους

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
8
Visuals
8
Ερμηνείες
8
Σκηνοθεσία
9
Σενάριο
10
Προηγούμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Beauty and the Beast
Επόμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Power Rangers
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..