Κριτική ταινίας : Ghostbusters: Frozen Empire (H Αυτοκρατορία του Πάγου)

Το Ghostbusters: Frozen Empire (H Αυτοκρατορία του Πάγου) του Gil Kenan προσφέρει ένα νοσταλγικό ταξίδι στους οπαδούς των ταινιών, συνδυάζοντας παλιά και νέα στοιχεία του franchise, αν και δυσκολεύεται να βρει τη δική του ταυτότητα μέσα σε μια υπερφίαλη πλοκή.

Στην ταινία Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου, η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα– στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δημιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασμάτων. Όταν, όμως, βρίσκουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει διαβολική δύναμη, νέοι και παλιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή του Πάγου.

Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος εύκολα να απορρίψει κάθε τι στο τελευταίο sequel των Ghostbusters και να πει απλά ότι αποτυγχάνει, το Frozen Empire είναι μια σχετικά ευχάριστη εμπειρία. Προκαλεί αυτή την ανακουφιστική οικειότητα που μοιάζει με το να συναντάς παλιούς φίλους, παρόλο που η πλοκή είναι κάπως προβλέψιμη.

Η ταινία επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της εισαγωγής νέων χαρακτήρων και της απόδοσης τιμής στο αρχικό καστ. Η McKenna Grace εντυπωσιάζει ως πιθανή νέα πρωταγωνίστρια, ενώ ο Paul Rudd προσθέτει χιούμορ στο μείγμα. Ωστόσο, η αφθονία των χαρακτήρων και των υποπλοκών μπορεί να αφήσει σε κάποιους την αίσθηση ότι δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς, κάτι που επιδεινώνεται από την υπερφίαλη ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, τα οπτικά εφέ και το χιούμορ της ταινίας εξασφαλίζουν μια διασκεδαστική εμπειρία θέασης.

Αν και το “Frozen Empire” μπορεί να μην φτάνει τα κωμικά ύψη των προκατόχων του, συλλαμβάνει την ουσία του σύμπαντος των Ghostbusters. Η συμπερίληψη γνωστών προσώπων και οι αναφορές σε προηγούμενες ταινίες είναι ωραίες στιγμές. Ωστόσο, η εξάρτηση από τη νοσταλγία περιστασιακά καταπνίγει την ικανότητα της ταινίας να χαράξει τη δική της ταυτότητα.

Το Ghostbusters: Frozen Empire (H Αυτοκρατορία του Πάγου) του Gil Kenan διαθέτει εντυπωσιακά οπτικά εφέ και ένα καλό καστ, αλλά η αφήγησή του μοιάζει ακατάστατη και χωρίς εστίαση, με αποτέλεσμα ένα sequel που αποτυγχάνει να συλλάβει πλήρως τη μαγεία των προκατόχων του.

Σκηνοθεσία: Gil Kenan

Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Celeste O’Connor, και Logan Kim

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..