Κριτική Ταινίας : Glass Onion: A Knives Out Mystery

Το Glass Onion: A Knives Out Mystery (Glass Onion: Στα Μαχαίρια) του Rian Johnson είναι μια διασκεδαστική ταινία μυστηρίου, με απλή φορμουλαϊκή δομή

Ο παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ πηγαίνει στην Ελλάδα για να ξεσκεπάσει ένα μυστήριο που αφορά έναν δισεκατομμυριούχο και την ετερόκλητη ομάδα φίλων του.

Το να δημιουργήσεις ένα καλό sequel σε μια τόσο επιτυχημένη ταινία όπως το  Knives Out, είναι πραγματικά δύσκολο. Ο Rian Johnson όμως, φαίνεται να άφησε στην άκρη τους edgy εγωισμούς και να στόχευσε στην απλή και άδολη διασκέδαση, πετυχαίνοντας τον στόχο του. Το Glass Onion: A Knives Out Mystery είναι μια παρωδία του εαυτού του, με δημιουργικό μοντάζ και διασκεδαστικό ύφος.

Η ταινία βασίζεται σε αυτό το είδος των αστυνομικών μυθιστορημάτων, όπως αυτά της Αγκάθα Κρίστι, όπου ο κεντρικός ήρωας είναι ένας χαρισματικός ντετέκτιβ με επίγνωση της ευφυΐας του και μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, το καστ φαίνεται να διασκεδάζει πολύ με όλη αυτή την υπερβολή, ενώ ο Daniel Craig ζει κάθε πτυχή του ιδιαίτερου ρόλου του με τα φάνσι κοστούμια του.

Το Glass Onion: A Knives Out Mystery (Glass Onion: Στα Μαχαίρια) του Rian Johnson είναι δημιουργικό, στιλάτο και πολύ αστείο.

 

Σκηνοθεσία: Rian Johnson

Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr. Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson και Dave Bautista

Στην πλατφόρμα του Netflix 

Πες μας την άποψη σου..