Κριτική Ταινίας : Godzilla vs. Kong

To Godzilla vs. Kong (Γκοτζίλα vs. Κονγκ) του Adam Wingard είναι ένα καλοφτιαγμένο μπλοκμπάστερ, γεμάτο εκρήξεις και μάχες τεράστιων τεράτων.

Ο Κονγκ και οι προστατευόμενοί του ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρουν το πραγματικό τους σπίτι, αλλά αναπάντεχα βρίσκονται στο δρόμο ενός εξαγριωμένου Γκοτζίλα. Η επική σύγκρουση μεταξύ των δύο τιτάνων, υποκινούμενη από αόρατες δυνάμεις, είναι μόνο η αρχή του μυστηρίου που κρύβεται βαθιά στον πυρήνα της Γης.

Η τέταρτη ταινία του MonsterVerse φέρνει απέναντι τους μεγάλους πρωταγωνιστές του, τον Κονγκ και τον Γκοτζίλα. Δυο μυθικά κινηματογραφικά τέρατα συναντιούνται σε μια μάχη που έχει καλούς και κακούς. Η ταινία είναι αφηγηματικά ακατανόητη ειδικά αν δεν έχεις δει τις προηγούμενες, αλλά δεν επενδύει έτσι και αλλιώς στο σενάριο. Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι εκεί για να εξυπηρετούν τις ιστορίες τωνν πραγματικών τεράστιων πρωταγωνιστών της. Αν και το καστ είναι πραγματικά καλό, το σενάριο είναι απλοϊκό και οι ρόλοι του είτε ήπιοι είτε δεν έχουν λόγο να υπάρχουν και δεν αναπτύσσονται ουσιαστικά ποτέ.

Τα ειδικά εφέ είναι φανταστικά για το είδος της ταινίας, με τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές ναι είναι επιβλητικοί και τις σκηνές δράσεις δυνατές και εξαιρετικά χορογραφημένες. Τα τελευταία τριάντα λεπτά της ταινίας πραγματικά άξιζαν να προβληθούν στις μεγάλες οθόνες, και είναι σχεδόν άδικο που η πανδημία οδήγησε σε αναβολές της ταινιας, και τέλος στην προβολή της σε πλατφόρμα.

To Godzilla vs. Kong (Γκοτζίλα vs. Κονγκ) του Adam Wingard είναι μια εξαιρετικά σχεδιασμένη, διασκεδαστική ταινία που δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της.

Σκηνοθεσία:Adam Wingard

Πρωταγωνιστούν:Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Julian Dennison, Lance Reddick, Kyle Chandler και Demián Bichir

Στο HBO MAX.