Κριτική Ταινίας : Guardians of the Galaxy Vol. 3

Το Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Φύλακες του Γαλαξία 3) του James Gunn είναι μια από τις πιο συναισθηματικές ταινίες του MCU, με χιούμορ που ίσως να μην είναι για όλους, αλλά εξαιρετικά φτιαγμένη και εντυπωσιακή.

Στη νέα ταινία Guardians of the Galaxy Vol. 3των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Το σενάριο εξισορροπεί με επιτυχία το χιούμορ και το δράμα, σε μια αρκετά καλή ιστορία. Το καστ, ειδικά ο Chris Pratt ως Star-Lord και ο Bradley Cooper ως φωνή του Rocket, δίνουν συγκινητικές ερμηνείες. Το soundtrack για άλλη μια φορά δεν απογοητεύει, με επιλογές τραγουδιών που κυμαίνονται από κλασική ροκ έως ποπ. Η ταινία είναι οπτικά εκπληκτική, με εξαιρετικές χρωματικές επιλογές, οι οποίες αποτίνουν φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ταινίας ωστόσο, είναι ότι εξερευνά το παρελθόν κάθε χαρακτήρα και δίνει μια ικανοποιητική κατάληξη στις ιστορίες τους. Επικεντρώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες της παρά στο θέαμα και τις μεγάλες σκηνές μάχης, κάτι που την τοποθετεί σε μια πιο μικρής κλίμακας ταινία σε αυτό τον τομέα σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του MCU, αλλά αυτό να λειτουργεί προς όφελός της. Επιπλέον, η έλλειψη συνδέσεων της ταινίας με το υπόλοιπο MCU την κάνει να ξεχωρίζει. Ο σκηνοθέτης James Gunn έδωσε ένα τέλειο τέλος στην τριλογία, καθιστώντας τους Guardians ως την ομάδα με την καλύτερη χημεία στο MCU.

Το Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Φύλακες του Γαλαξία 3) του James Gunn είναι εξαιρετικά συναισθηματικό, αστείο και συναρπαστικό, και κλείνει ικανοποιητικά την τριλογία.

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστούν: Zoe Saldana, Chris Pratt, Karen Gillan, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Vin Diesel, Dave Bautista, Sean Gunn

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..