Κριτική Ταινίας : Guy Ritchie’s The Covenant

To The Covenant (Άρρηκτος Δεσμός) του Guy Ritchie, αφηγείται μια συγκινητική πολεμική ιστορία που ξεφεύγει από το τυπικό χιούμορ του γνωστού σκηνοθέτη.

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Λοχίας Jon Kinley συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Ahmed. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Ahmed θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Jon σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Όταν ο Jon γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Ahmed βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά.

Η ταινία επικεντρώνεται στην σχέση μεταξύ του Αμερικανού λοχία Kinley, τον οποίο υποδύεται ο Jake Gyllenhaal, και του Ahmed, τον οποίο υποδύεται ο Dar Salim, ο οποίος εντάσσεται στον στρατό για να εκδικηθεί τους Ταλιμπάν για τη δολοφονία του γιου του. Η δομή του Covenant, που είναι χωρισμένο σε τρεις πράξεις, επιτρέπει στους χαρακτήρες να εξελιχθούν φυσικά και να αναπτύξουν μια σχέση που φαίνεται αρκετά ρεαλιστική μέσα στην παράνοια των καταστάσεων.

Ο Jake Gyllenhaal δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία και ο Dar Salim είναι εξίσου εντυπωσιακός. Η ταινία έχει κάποιες απροσδόκητες εξελίξεις, με την ιστορία του Ahmed να έχει την ιδία βαρύτητα με αυτή του Kinley. Γενικά, σε ταινίες που αφορούν τον Αμερικανικό στρατό και απευθύνονται και σε Αμερικανούς πολίτες, υπάρχει μια αναμενόμενη ωραιοποίηση των καταστάσεων. Αλλά, το γεγονός πως η ταινία πραγματεύεται και το συναισθηματικό αντίκτυπο της διαδικασίας έκδοσης βίζας, προσθέτει άλλο ένα επίπεδο στο βάθος της.

To The Covenant (Άρρηκτος Δεσμός) του Guy Ritchie είναι μια συναισθηματική πολεμική ταινία που προβάλλει την ικανότητα του Ritchie να αφηγείται μια βαθιά συγκινητική ιστορία, διατηρώντας παράλληλα ένα ιδιαίτερο αφηγηματικό στιλ.

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Swen Temmel, Jason Wong, Antony Starr, Alexander Ludwig, Jonny Lee Miller, Emily Beecham, Fahim Fazli, Bobby Schofield

 

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..