Κριτική ταινίας : Immaculate (Άσπιλη)

Το Immaculate (Άσπιλη) του Michael Mohan εντυπωσιάζει με τα στοιχειωμένα οπτικά και την ατμοσφαιρική κινηματογράφηση, αν και έχει κάποια προβλήματα ρυθμού.

Η Σίντνεϊ Σουίνι ερμηνεύει τη Σεσίλια, μια νεαρή καλόγρια, ολόψυχα αφιερωμένη στην πίστη της, η οποία δέχεται μία νέα θέση σε ένα ένδοξο μοναστήρι στην πανέμορφη ιταλική ύπαιθρο. Σύντομα όμως θα αντιληφθεί πως το νέο της σπίτι κρύβει σκοτεινά και τρομακτικά μυστικά.

Το Immaculate είναι μια ξεχωριστή ταινία στο είδος του θρησκευτικού τρόμου, συνδυάζοντας σύγχρονα στοιχεία με μια αφήγηση που θυμίζει κλασικά έργα όπως το “Μωρό της Ρόζμαρι” και το στυλ του remake του “Suspiria” του Luca Guadagnino. Σε σκηνοθεσία του Michael Mohan και σενάριο του Andrew Lobel, η ταινία ακολουθεί τη νεοεισερχόμενη Cecilia (Sydney Sweeney) καθώς ξετυλίγει τα σκοτεινά μυστικά ενός ιταλικού μοναστηριού.

Η ερμηνεία της Sydney Sweeney είναι επιβλητική, ενώ ενα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της ταινίας είναι η εκπληκτική κινηματογράφησή της, η οποία αποτυπώνει την απόκοσμη ατμόσφαιρα του μοναστηριού με εντυπωσιακές εικόνες και συνθέσεις που αποτίουν φόρο τιμής στον κλασικό ιταλικό τρόμο. Οι σκοτεινοί διάδρομοι και το φως των κεριών παραπέμπουν σε vintage ταινίες τρόμου. Οι αισθητικές επιλογές, σε συνδυασμό με μια στοιχειωτική μουσική, βυθίζουν αποτελεσματικά τους θεατές στον μακάβριο κόσμο της αφήγησης.

Αν και ο ρυθμός επιβραδύνεται στη μέση, επιτρέποντας το βάθος και την εξερεύνηση των χαρακτήρων, διερευνώνται θέματα πίστης, πόνου και αυτονομίας με μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα χτίζοντας αποτελεσματικά την ένταση, η εξάρτηση από τα jump scares μπορεί να δείχνει την ανάγκη για μεγαλύτερο βάθος.

Με ένα μείγμα θρησκευτικών εικόνων και τρόμου, το Immaculate (Άσπιλη) του Michael Mohan προσφέρει ένα συναρπαστικό αλλά και ελαττωματικό ταξίδι στο σκοτάδι, με άξονα την εξαιρετική ερμηνεία της Sydney Sweeney.

Σκηνοθεσία: Michael Mohan

Πρωταγωνιστούν: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Alvaro Morte, Benedetta Porcaroli

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..