Κριτική Ταινίας : John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Το John Wick: Chapter 3 – Parabellum (John Wick: Κεφάλαιο 3) του Chad Stahelski είναι μια πιστή συνέχεια των προηγούμενων ταινιών. Μια καθαρή ταινία δράσης με εφευρετικές, αλλά εξαιρετικά βίαιες, σκηνές και υπέροχα χρώματα.

Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητας και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Ο John Wick είναι ένας θρύλος στον κόσμο του, και έτσι παρουσιάζεται. Ένας ρεαλιστής και λακωνικός ήρωας δράσης, γεμάτος αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα, σε μια αναζήτηση για τις συνέπειες των πράξεων του. Μια σουρεαλιστική ιστορία που δίνει λιγότερο βάρος στην αφήγηση όσο στο να εφευρίσκει ακόμα περισσότερο ευφάνταστους τρόπους θανάτου και παρουσίασης των υπέροχα χορογραφημένων σκηνών δράσης της. Κινηματογραφικά άψογη, κλιμακώνεται με έναν τέλειο ρυθμό, στηριζόμενη κυρίως πάνω στη φιγούρα του πρωταγωνιστή της.

Ο Keanu Reeves είναι ο John Wick, το κέντρο και η καρδιά αυτής της ταινίας. Η όλη δράση στηρίζεται πάνω στον ήρωα του και, ενώ ο ίδιος δεν προσφέρει κάποια εξαιρετική ή ιδιαίτερη ερμηνεία, καταφέρνει να ενσωματώνει τον ρόλο πλήρως πάνω του, τόσο ώστε να νιώθεις ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε. Η Halle Berry, σε έναν ρόλο πολύ μικρότερο και σε χρονική διάρκεια, αλλά και σε βαρύτητα, φέρνει τη δική της λάμψη στην ταινία.

Το John Wick: Chapter 3 – Parabellum (John Wick: Κεφάλαιο 3) του Chad Stahelski είναι μια εντυπωσιακή κινηματογραφικά ταινία, ευφάνταστη και με συγκλονιστικές σκηνές δράσης, η οποία συνεχίζει εξαιρετικά τον μύθο του John Wick.

Σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Anjelica Huston και Ian McShane

Διάρκεια: 131 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλόλητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

 

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..