Κριτική Ταινίας : John Wick: Chapter 4

Το John Wick: Chapter 4 (John Wick: Κεφάλαιο 4) του Chad Stahelski εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πότε ένα franchise εξαντλείται, αλλά τελικά προσφέρει μια ανανεωμένη ανάγνωση του ίδιου τύπου ιστορίας, πιο εντυπωσιακή απο ποτέ.

Ο John βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Πριν όμως κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Μια συναρπαστική ταινία δράσης αντάξια όλων των προηγούμενων ταινιών του franchise. Ωστόσο, ενώ οι σεκάνς δράσης εκτελούνται καλύτερα από εκείνες των περισσότερων υπερπαραγωγών, υπάρχει μια μικρή στασιμότητα και επαναλαμβανόμενες σκηνές και κινήσεις. Η συναισθηματική ανάπτυξη του πρωταγωνιστή είναι ελάχιστη, αλλά εμφανίζεται ωριμότερος και πιο αποφασισμένος απο ποτέ, υπομένοντας διαδοχικά ατυχήματα χωρίς εμφανή τραυματισμό.

Ουσιαστικά όμως, το John Wick: Chapter 4 είναι ένας απόλυτος θρίαμβος για τον κινηματογράφο δράσης. Ο Keanu Reeves είναι τέλειος στον ρόλο του, οι τεχνικές πτυχές της ταινίας είναι εντυπωσιακές, με εκπληκτικό σχεδιασμό παραγωγής και υπέροχο ήχο που ενισχύει τη δράση. Τα νέα μέλη του καστ προσθέτουν τη δική τους νότα στην ταινία, με τους Donnie Yen και Bill Skarsgard να ξεχωρίζουν ως θανάσιμοι αντίπαλοι.

Η ακατάπαυστη δράση και η εκπληκτική κινηματογράφηση του John Wick: Chapter 4 (John Wick: Κεφάλαιο 4) του Chad Stahelski το κάνουν να ξεχωρίζει.

Σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Ian McShane, Scott Adkins, Clancy Brown, Marko Zaror

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..