Κριτική Ταινίας : Johnny English Strikes Again

Το Johnny English Strikes Again (Ο Johnny English Ξαναχτυπά) του David Kerr είναι ένα one man show. Μια υπενθύμιση ότι ο Rowan Atkinson αποτελούσε και αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του και, όσο προβλέψιμη και απλή να είναι μια ταινία, αυτός θα κερδίζει το χαμόγελο του κοινού.

Ο Rowan Atkinson, λοιπόν, επιστρέφει στον ρόλο του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Αυτή τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς.

Δεν υπάρχει τρόπος να αναφερθείς ή να σχολιάσεις τη συγκεκριμένη ταινία χωρίς να επικεντρωθείς στον πρωταγωνιστή της. Ο Atkison είναι χαρακτηριστικός, συγκεκριμένος και αναλλοίωτος στον χρόνο. Αν λοιπόν κάποιος έχει απορρίψει αυτό το είδος της φυσικής κωμωδίας που υπηρετεί ή το θεωρεί ξεπερασμένο, τότε έχει απορρίψει εξ ορισμού και το Johnny English Strikes Again (Ο Johnny English Ξαναχτυπά).

Η πλοκή της ταινίας είναι υπερβολικά απλή και ουσιαστικά υπάρχει για να μπορούν να στηριχθούν κάπου οι κωμικές σκηνές της. Οι ερμηνείες των Ben Miller και Olga Kurylenko είναι ικανοποιητικές και συμπληρώνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κακός της ιστορίας, τον οποίο υποδύεται ο Jake Lacy, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην εξέλιξη της ιστορίας και μπορεί να χαρακτηριστεί ως άχρωμος. Η σκηνοθεσία ακολουθεί και αυτή το όλο ύφος της ταινίας, επικεντρώνοντας και αυτή με την σειρά της το ενδιαφέρον στην ανάδειξη του κωμικού στοιχείου.

Το Johnny English Strikes Again (Ο Johnny English Ξαναχτυπά) απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, το όποιο διασκέδασε με τις πρώτες ταινίες του Johnny English αλλά και με τους ρόλους του Rowan Atkinson στο σύνολο τους. Αφελές και εύκολο, αλλά παράλληλα εμφανώς συνειδητοποιημένο, προσφέρει διασκέδαση με μια νοσταλγική διάθεση.

 

Σκηνοθεσία: David Kerr

Πρωταγωνιστούν: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy και Emma Thompson

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..