Κριτική Ταινίας : Judy

To Judy (Τζούντι) του Rupert Goold είναι μια σχετικά τυποποιημένη και έντονα μελοδραματική ταινία, η οποία επισκιάζεται από τη μεγάλη ερμηνεία της πρωταγωνίστριάς του και την, ακόμα μεγαλύτερη, λάμψη της Judy Garland.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση, και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί.
Καθώς ετοιμάζεται για την παράσταση, συνδιαλέγεται με την διεύθυνσή του κέντρου, κάνει πρόβες με τους μουσικούς, έρχεται σε επαφή με φίλους και θαυμαστές, το σπινθηροβόλο πνεύμα και η λάμψη της εκπέμπουν αβίαστα.
Ακόμα και τα όνειρά της για έρωτα και συντροφικότητα παραμένουν ζωντανά καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γάμο με τον Μίκι Ντιν, τον πέμπτο σύζυγο της ζωής της.
Κι όμως η Τζούντι είναι εύθραυστη. Δουλεύοντας 45 από τα 47 χρόνια της ζωής της νιώθει πια εξαντλημένη. Καταδιώκεται από τις παιδικές της αναμνήσεις στο Χόλυγουντ και θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω σπίτι, στα παιδιά της. Έχει την δύναμη να προχωρήσει;

Οι βιογραφίες είναι δύσκολες, πόσω μάλλον οι βιογραφίες θρύλων. Η ισορροπία που χρειάζεται ώστε να παρουσιαστεί με σεβασμό και αλήθεια μια ιστορία για ένα τόσο αγαπητό άτομο, στα πλαίσια μια καλής στην ουσία της ταινία, είναι δυσεύρετη. Στην ίδια κατηγορία και το Judy, που είναι μια γλυκιά, νοσταλγική ταινία, αλλά σε γενικές γραμμές δεν θέλει να ασχοληθεί πραγματικά με το πολύπλευρο θέμα της, αφήνοντας τη ζωή της Judy Garland να παρουσιάζεται χωρίς κίνητρα και μέσα από αναδρομές. Τεχνικά, η ταινία είναι άρτια, με καλή σκηνοθεσία και κινείται με ωραίο ρυθμό. Ακόμα και στις αργές στιγμές της, δεν χάνει ποτέ αυτή τη γοητεία της.

Η Renee Zellweger δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρα της. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα είναι συνεπής, παρουσιάζοντας μια αυταρχική, καταστροφική, ανασφαλή και ευερέθιστη μορφή του θρύλου, που απλά ήθελε να την αγαπούν. Η δουλειά της Zellweger εδώ είναι κάτι περισσότερο από μια ερμηνεία, είναι μια προσπάθεια ενσάρκωσης του ρόλου.

To Judy (Τζούντι) του Rupert Goold είναι μια διασκεδαστική, όμορφη και συγκινητική ταινία, η οποία τροφοδοτείται από την ερμηνεία της Renee Zellweger.

Σκηνοθεσία: Rupert Goold

Πρωταγωνιστούν: Renée Zellweger, Finn Wittrock, Jessie Buckley, Rufus Sewell και Michael Gambon

Στους Κινηματογράφους!

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
8
Visuals
7
Ερμηνείες
8
Σκηνοθεσία
6
Σενάριο
6
Προηγούμενο άρθρο Trailer: The Rise of Skywalker
Επόμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : The Informer
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..