Κριτική ταινίας : Killers of the Flower Moon

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) του Martin Scorsese είναι ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που αφηγείται την αληθινή ιστορία των δολοφονιών των Όσεϊτζ, ένα από τα πιο σκοτεινά και ξεχασμένα εγκλήματα στην αμερικανική ιστορία.

Στην Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα, το πετρέλαιο αποφέρει αμύθητα πλούτη στη φυλή των Όσεϊτζ, που γίνονται από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο μέσα σε μία στιγμή. Ο αμύθητος πλούτος των αυτόχθονων Αμερικανών προσελκύει παρείσακτους λευκούς που χειραγωγούν, εκβιάζουν και κλέβουν τις περιουσίες των Όσεϊτζ για να καταλήξουν σε δολοφονίες.

Το Killers of the Flower Moon είναι ένα αξιοσημείωτο κινηματογραφικό επίτευγμα σε σκηνοθεσία του θρυλικού Μάρτιν Σκορτσέζε. Η ταινία εξερευνά μια σκοτεινή περίοδο της αμερικανικής ιστορίας, εμβαθύνοντας στην απληστία, τη διαφθορά και την τραγική εκμετάλλευση των Όσεϊτζ τη δεκαετία του 1920. Η τεχνογνωσία του Σκορτσέζε στην αφήγηση είναι εμφανής, καθώς δημιουργεί μια εξαιρετική και συναρπαστική ταινία που στον πυρήνα της, ρίχνει φως στις φρικτές αδικίες που προκλήθηκαν στους ιθαγενείς της Αμερικής, ιδίως στη φυλή των Οσάγε. Οι ερμηνείες των Leonardo DiCaprio και Robert De Niro είναι εξαιρετικές, αλλά είναι η Lily Gladstone που κλέβει τις εντυπώσεις.

Η σκηνοθεσία του Σκορτσέζε αποτυπώνει αποτελεσματικά τη βιαιότητα και την αδιαφορία που επέτρεψε τη συνέχιση αυτών των εγκλημάτων. Προκαλεί τους θεατές να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες αλήθειες και τη συνενοχή εκείνων που αγνόησαν τη φρίκη. Ενώ η διάρκεια της ταινίας είναι μεγάλη, είναι απο τις ελάχιστες ταινίες που είναι πραγματικά απαραίτητη για να μεταφέρει το βάρος της ιστορίας.

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) σηματοδοτεί μια θριαμβευτική επιστροφή για τον Scorsese, εδραιώνοντας τη θέση του ως ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες. Πρόκειται για μια επική ιστορία που απαιτεί προσοχή και αφήνει μόνιμο αντίκτυπο, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία της αντιμετώπισης του συλλογικού μας παρελθόντος.

 

Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Brendan Fraser, John Lithgow, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..