Κριτική Ταινίας : La La Land

To  La La Land είναι ένα μείγμα χρώματος, τραγουδιού και φαντασίας. Ένας φόρος τιμής στις κλασσικές ταινίες ενώ ταυτόχρονα κάτι τόσο καινούριο.

Από την αρχή βλέπεις ένα πολύχρωμο και ζωντανό musical με αισιόδοξη μουσική που μπαίνει μέσα στο μυαλό σου. Με κάθε καινούριο σκηνικό, βλέπουμε ένα καινούριο musical ή μια καινούρια χορογραφία που είναι έτοιμη να καταπλήξει. Η μουσική είναι εκπληκτική με αυθεντικούς ρυθμούς με jazz επιρροές.  Η κινηματογραφία είναι προσεγμένα πολύχρωμη και πραγματικά έδωσε τη ζωή στην ταινία. O Damien Chazelle μετά το Whiplash, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητα του να χειριστεί το musical και να φτιάχνει υπέροχες ταινίες.

O Ryan Gosling και η Emma Stone δίνουν καταπληκτικές ερμηνείες. Η χημεία τους είναι εκπληκτική. Ο Gosling δείχνει μέρος από την χαρισματική του προσωπικότητα, την όποια συνήθως κρύβει μέσω των στωικών ρόλων που προτιμά. Η Emma Stone είναι όμως η καρδία της ταινίας. Ποτέ δεν ήταν ποιο λαμπερή, ενώ στο τελευταίο νούμερο απλά εντυπωσιάζει. Αυτοί οι δυο δείχνουν ένα γνήσιο συναίσθημα της αγάπης που είναι πιστευτό. Δεν χρειάζονται σκηνές με υπονοούμενα για να πιστέψουμε την αγάπη τους, τα τραγούδια τους και οι χοροί είναι το μόνο που χρειάζεται για να νιώσουμε ότι οι ήρωες νιώθουν κάτι βαθύ.

Στην ταινία υπάρχει μια ιδεολογία για τη μουσική. Χρησιμοποιεί τον καλλιτεχνικό κλάδο, και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν προκειμένου να συλλάβει την ιδέα του «αμερικανικού ονείρου».

Με καταπληκτικά visuals και εξαιρετικές ερμηνείες από τους Emma Stone και Ryan Gosling, το La La Land του Damian Chazelle δεν είναι μόνο ένα musical που αποτελεί φόρο τιμής στις κλασσικές ταινίες του παρελθόντος, αλλά έχει επίσης την ποιότητα ώστε να γίνει το ίδιο κλασσικό.

Σκηνοθεσία και Σενάριο :Damian Chazelle

Πρωταγωνιστούν :Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Rosemarie DeWitt, Finn Wittrock, Callie Hernandez, Sonoya Mizuno, Jessica Rothe, Tom Everett Scott και Josh Pence.

Στους κινηματογράφους

 

Πες μας την άποψη σου..