Κριτική Ταινίας : Logan Lucky

Το Logan Lucky του Steven Soderbergh δεν είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ή αξέχαστο με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά σίγουρα είναι μια ευχάριστη και χιουμοριστική επιστροφή ενός από τους καλύτερους κινηματογραφιστές της γενιάς του.

Ο βασικός πυρήνας του Logan Lucky δεν είναι η ιστορία, αλλά οι χαρακτήρες. Το χιούμορ, η συμπάθεια και το ενδιαφέρον, όλα προέρχονται από αυτούς. Ο Soderbergh χτίζει μια ταινία με πραγματική ανθρωπιά για τους πρωταγωνιστές της. Μέσα από το χιούμορ και την ελαφρότητα της κωμωδίας σχολιάζονται οι ανησυχίες της εργατικής τάξης αλλά και ο κοινωνικός ρατσισμός απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς προσπάθεια, ο Steven Soderbergh επιλέγει να μη βάλει κάποια ταμπέλα στην ταινία του, ακόμα και κατά την διάρκεια της. Έτσι, δεν ξέρεις αν βλέπεις κάτι που έχει σκοπό να σε κάνει να γελάσεις, να συγκινηθείς ή να σκεφτείς…τα συναισθήματα βγαίνουν αβίαστα στο κοινό. Όμως, θέτοντας τους χαρακτήρες και τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά τους ως κινητήριο δύναμη της ταινίας, το Logan Lucky μας κάνει να χάνουμε το ενδιαφέρον για τις πράξεις τους. Ουσιαστικά, η ιστορία δεν είναι ενδιαφέρουσα παρά μόνο οι χαρακτήρες που την απαρτίζουν.

Το καστ απαρτίζεται από πραγματικά υπέροχους ηθοποιούς που, μαζί με την εξαιρετική σκηνοθεσία, κλέβουν την παράσταση. Ο Daniel Craig μεταμορφώνεται κυριολεκτικά και είναι τόσο μακριά από τη συνήθη εικόνα του, ενώ ο Channing Tatum προσφέρει μια συγκινητική ερμηνεία. Οι δύο πιο hot νέοι ηθοποιοί του Hollywood, η Riley Keough και ο Adam Driver, προσθέτουν μια ακόμη νίκη στο βιογραφικό τους, με τον Driver να συνεχίζει να εκπλήσσει αφού είναι ένας ηθοποιός που δύσκολα μπορείς να κατατάξεις σε μια κατηγορία.

Το Logan Lucky μπορεί να μην είναι η πιο αξιομνημόνευτη ή εντυπωσιακή ταινία της χρονιάς, αλλά είναι μια από της πιο γλυκές και ειλικρινείς ταινίες γύρω από μια ληστεία που έχουμε δει ποτέ. Η εμπειρία του Steven Soderbergh και το ταλαντούχο καστ προσφέρουν αληθινή ψυχαγωγία.

 

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Adam Driver, Seth MacFarlane, Riley Keough, Katie Holmes, Katherine Waterston, Dwight Yoakam, Sebastian Stan, Hilary Swank και Daniel Craig

 

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..