Κριτική Ταινίας : Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! Here We Go Again και μια από τις πιο εμβληματικές καλοκαιρινές ταινίες επιστρέφει, δέκα χρόνια μετά, πιο πολύχρωμη και νοσταλγική από ποτέ. Η ταινία του Ol Parker διατηρεί το πνεύμα της πρωτότυπης, με το νέο καστ να εντάσσεται τέλεια στο κλίμα. Μια καλαίσθητη, διασκεδαστική και πάνω από όλα χαρούμενη ταινία που δεν ζητάει τίποτα παραπάνω.

Πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Mamma Mia !, στο νησί Kalokairi, η Sophie είναι έγκυος με το παιδί του Sky, ενώ αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή στο ξενοδοχείο της μητέρας της. η οποία έφυγε ένα χρόνο πριν. Η σχέση της με τον Sky υπήρξε ταραγμένη εδώ και αρκετό καιρό, δημιουργώντας της την αμφιβολία ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη μητέρα της. Με την καθοδήγηση της Tanya και της Rosie, η Sophie θα μάθει περισσότερα για το παρελθόν της Donna, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ξεκίνησαν οι The Dynamos, το ξενοδοχείο της στο νησί από το τίποτα, αλλά και πώς συναντήθηκε με τους πατεράδες της.

Με φόντο ένα Ελληνικό νησί (στην πραγματικότητα τις ακτές της Κροατίας αφού λόγω φορολογίας και γραφειοκρατίας επιλέχτηκαν έναντι των Σποράδων όπου γυρίστηκε η πρώτη ταινία), το Mamma Mia! Here We Go Again είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ποτέ με τη μουσική να ταιριάζει καλύτερα στην αφήγηση από την πρώτη ταινία. Χαμόγελα, ήλιος και μια ιστορία αρκετά καλά δομημένη στα πλαίσια του μιούζικαλ.

To παλαιότερο καστ προσφέρει μια ακόμα σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων με τους πατεράδες να έχουν μεγαλύτερο ρόλο και τη Lily James να ενσαρκώνει μια υπέροχη, νεότερη Donna. Το αποκορύφωμα όμως, έρχεται όταν η Cher, όποια υποδύεται τη γιαγιά της Sophie και μητέρα της Donna, μπαίνει εντυπωσιακά στην ιστορία και ερμηνεύει το Fernando. Φυσικά και η εμφάνιση του Πάνου Μουζουράκη ξεχωρίζει, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον.

Το Mamma Mia! Here We Go Again του Ol Parker είναι μια νοσταλγική, όμορφη, καλοκαιρινή ταινία, εμπλουτισμένη με τα τραγούδια των ABBA, ένα υπέροχο καστ και μόνη πρόθεση να διασκεδάσει.

 

Σκηνοθεσία: Ol Parker

Πρωταγωνιστούν: Lily James, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Julie Walters, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Cher και Meryl Streep.

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..