Κριτική Ταινίας : Men in Black: International

Το Men in Black: International (Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή) του F. Gary Gray είναι μια αδέξια προσπάθεια επαναφοράς του επιτυχημένου franchise των 90’s, με ένα μπερδεμένο σενάριο, επίπεδους χαρακτήρες και χιούμορ που δεν λειτουργεί πάντα.

Οι Άνδρες με τα Μαύρα είναι εδώ για να προστατεύουν τη Γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή μέχρι σήμερα: ένας πληροφοριοδότης μέσα στη ΜΙΒ.

Το Men in Black: International (Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή) είναι μια δυναμική ταινία, αλλά όχι με έναν έξυπνο ή εντυπωσιακό τρόπο. Στο σύνολο της μοιάζει σαν μια άψυχη μεταφορά ενός απίστευτα απλοϊκού, αλλά παράλληλα συγκεχυμένου και προβλέψιμου σεναρίου, με σκοπό μόνο τις πολύ επιφανειακές εντυπώσεις. Δεν υπάρχει τίποτα αξιομνημόνευτο σε αυτή την ταινία που προσπαθεί να τσεκάρει όλα τα κουτάκια μια σύγχρονης επιτυχίας. Συμπεριλαμβάνει ένα ήδη επιτυχημένο δίδυμο ηθοποιών, οπτικά εφέ και φεμινιστικές τάσεις, χωρίς όμως να λέει ποτέ μια ολοκληρωμένη ιστορία.

Ο Chris Hemsworth και η Tessa Thompson, οι όποιοι έχουν ξανασυνεργαστεί στο Thor: Ragnarok, έχουν μια εμφανή χημεία που όμως δεν αρκεί για να ξεπεράσει τα σεναριακά ατοπήματα της ταινίας. Ο Hemsworth δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αλλά μοιάζει πλέον να έχει επαναπαυθεί σε συγκεκριμένου ύφους χαρακτήρες που θεωρεί ότι του ταιριάζουν. Η Thompson με την σειρά της, δίνει μια επίπεδη ερμηνεία σε έναν χαρακτήρα που δεν έχει πολλές δυνατότητες.

Το Men in Black: International (Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή) του F. Gary Gray είναι μια διασκεδαστική, αλλά χωρίς έμπνευση ταινία, η οποία βασίζεται μόνο στην χημεία των πρωταγωνιστών της και σε κάποιες στιγμές χιούμορ που όμως δεν αρκούν για να συγκινήσει.

Σκηνοθεσία: F. Gary Gray

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Emma Thompson και Liam Neeson

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..