Κριτική Ταινίας : Men

Το Men του Alex Garland είναι μια αργή, arthouse ταινία τρόμου, η οποία χάνεται μέσα στον ίδιό της τον σκοπό.

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Όμως κάτι, ή κάποιος, από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Το Men είναι μια ταινία για μια χήρα που πηγαίνει μόνη της διακοπές στην αγγλική ύπαιθρο αλλά, κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, τρομοκρατείται και ενοχλείται από όλους τους άντρες της κοινότητας. Όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους. Κάθε άντρας ασκεί βία πάνω της και η ταινία κάνει εμφανές πως οι γυναίκες από πάντα (αναφορά στον Αδάμ και την Εύα) κατηγορούνταν για τα δεινά τον ανδρών.

Η ταινία προφανώς και θέλει κάτι να πει για την καθημερινότητα των γυναικών, αλλά δεν το λέει…χάνεται σε μια ατέρμονη λούπα όπου επαναλαμβάνει συνέχεια την ίδια κατάσταση για να προκαλέσει τρόμο, σε ένα εντυπωσιακά όμορφο πακέτο. Ο Rory Kinnear δείχνει πραγματικά το υποκριτικό του ταλέντο και η Jessie Buckley είναι εξίσου καταπληκτική, δίνοντας και οι δύο καλές ερμηνείες.

Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί και μεταφορές στην ταινία, σχεδόν όλα στην πλοκή είναι αλληγορία, κάτι που θα ήταν εντάξει αν υπήρχε και κάτι που να την εξηγεί. Αυτό που της λείπει πραγματικά, είναι η λεπτότητα να συνδυάσει τις εικόνες με το μήνυμα.

Το Men του Alex Garland είναι μια όμορφη, αλλά επιφανειακή ταινία.

Σκηνοθεσία: Alex Garland

Πρωταγωνιστούν: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu, Gayle Rankin, Sarah Twomey, Zak Rothera-Oxley, Jessie Buckley και Sonoya Mizuno

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..