Κριτική Ταινίας : Minari

Το Minari του Lee Isaac Chung είναι μια γλυκιά, ανθρώπινη ταινία, με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάθος.

Ο Τζέικομπ και η Μόνικα σε μία προσπάθεια για ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους μετακομίζουν από την Καλιφόρνια σε μία φάρμα στο Αρκάνσας. Οι δυσκολίες θα είναι από την αρχή μεγάλες για όλα τα μέλη της οικογένειας, όμως η άφιξη της γιαγιάς από την Κορέα θα δώσει νέα διάσταση στην καθημερινότητά τους.

Η ταινία έχει ως βασικό της πυλώνα την ιστορία μιας κορεατικής οικογένειας, η οποία προσπαθεί να ριζώσει στον αμερικανικό νότο. Αν και ήπια και κάπως αόριστη σεναριακά, δεν βασίζεται σε μελοδραματικά κόλπα για να εκβιάσει το συναίσθημα, δίνοντας σε κάθε μέλος της οικογένειας μια ιστορία να πει. Κάθε χαρακτήρας είναι συμπαθής, ανθρώπινος, και υπάρχει μια αίσθηση αισιοδοξίας και αγάπης μεταξύ των μελών της οικογένειας. Κινηματογραφικά και μουσικά είναι εξαιρετική, με μια νοσταλγική διάθεση σε κάθε πτυχή της.

Όλες οι ερμηνείες είναι υπέροχες και φυσικές. Οι Steven Yeun και Han Ye-ri υποδύονται ένα ρεαλιστικό ζευγάρι, όπως και ο αξιολάτρευτος Alan Kim, ο οποίος υποδύεται τον γιο τους. Μοιάζουν με μια πραγματική οικογένεια και δίνουν έμφαση σε κάθε πτυχή των χαρακτήρων τους.

Το Minari του Lee Isaac Chung είναι μια απλή, αλλά όμορφη και συγκινητική ταινία, με έντονες πολιτιστικές λεπτομέρειες.

Σκηνοθεσία: Lee Isaac Chung

Πρωταγωνιστούν: Steven Yeun, Han Ye-ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh-jung, Will Patton

Πες μας την άποψη σου..