Κριτική Ταινίας : Missing Link

Το Missing Link (Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ) του Chris Butler είναι μια πανέμορφη, πολύχρωμη και συγκινητική ταινία, η οποία μπορεί να στερείται της αφηγηματικής πολυπλοκότητας ή του συναισθηματικού βάθους αντίστοιχων ταινιών, αλλά δεν παύει να είναι πραγματικά ευχάριστη και γλυκιά.

Ο κύριος Λινκ είναι ένα ελαφρώς αφελές, αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο, που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ, του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.

Το Missing Link αντλεί έμπνευση και τόνο από κλασικά βικτοριανά μυθιστορήματα, με την κεντρική του αφήγηση να είναι απλή και διασκεδαστική. Η ταινία είναι μια περιπέτεια δύο χαμένων ψυχών που αγωνίζονται να συμφιλιώσουν το χθες με το αύριο, στην προσπάθειά τους να ανήκουν σε έναν κόσμο που αρνείται να κάνει χώρο για αυτούς. Η αφήγηση πετυχαίνει κάποιες εξαιρετικές αλληλεπιδράσεις και διάλογο μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας όμως ένα ασυνήθιστο χιούμορ στα πλαίσια ενός, σχετικά, ρηχού και προβλέψιμου σεναρίου.

Οι χαρακτήρες είναι συμπαθητικοί και γοητευτικοί, εκεί όμως που ξεχωρίζει πραγματικά η ταινία είναι οπτικά. Πανέμορφη και ζωντανή, μοιάζει σαν ένας κινούμενος πίνακας ζωγραφικής με φωτορεαλιστικά τοπία και απίστευτα λαμπερά χρώματα. Ακολουθώντας την ίδια την ιστορία της ταινίας, η εικόνα μοιάζει να κινείται εξαιρετικά ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο, με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το Missing Link (Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ) του Chris Butler είναι μια απλή, αλλά εξαιρετικά γλυκιά και εγκάρδια ιστορία, ευφάνταστη και εντυπωσιακή, χωρίς βαθύ συναισθηματικό αντίκτυπο, αλλά γοητευτικά παλιομοδίτικη.

Σκηνοθεσία: Chris Butler

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Zoe Saldana, Emma Thompson, Stephen Fry, David Walliams, Timothy Olyphant, Matt Lucas, Amrita Acharia και Zach Galifianakis

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..