Κριτική ταινίας : Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (Επικίνδυνη Αποστολή – Θανάσιμη Εκδίκηση: Μέρος Πρώτο) του Christopher McQuarrie επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ δράσης και αφήγησης, αποδεικνύοντας ότι το franchise εξακολουθεί να ξέρει πώς να γοητεύει το κοινό.

O Ethan Hunt (Tom Cruise) και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ethan καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Μπορεί η ταινία να μην φτάνει τα ύψη της προκατόχου της, Fallout, αλλά εξακολουθεί να έχει τη χαρακτηριστική δέσμευση του franchise για δράση. Στην πραγματικότητα, η ακλόνητη αφοσίωση του Tom Cruise στο ρόλο του Ethan Hunt είναι αυτό που κρατάει ζωντανή αυτή τη σειρά ταινιών. Παρά τις περιστασιακές φτηνές στιγμές και τα πλάνα CGI, η προσέγγιση της δημιουργικής ομάδας αντισταθμίζει τις όποιες ελλείψεις, δίνοντας προτεραιότητα στην ψυχαγωγία έναντι του ρεαλισμού.

Η ιστορία στο Dead Reckoning Part One μοιάζει επίκαιρη και συναρπαστική. Μάσκες, διάφορες κυβερνητικές και ιδιωτικές ομάδες συμφερόντων, μια δόση χιούμορ, συναρπαστικές και ρεαλιστικές σκηνές δράσης. Η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι πρόκειται για ένα επεισόδιο δύο τμημάτων και η ταινία ολοκληρώνεται με ένα μερικό τέλος, αντί για μια πλήρη λύση. Παρά τη διάρκεια 163 λεπτών, η ταινία δεν κουράζει. Η διασκέδαση που προσφέρει δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η δράση είναι έντονη, προσφέροντας ασταμάτητη συγκίνηση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Hayley Atwell δίνει μια καλή ερμηνεία, αν και ο χαρακτήρας της μπορεί να είναι ενοχλητικός μερικές φορές. Η Pom Klementieff λάμπει ως Paris, αναδεικνύοντας μια ανισόρροπη ποιότητα που θυμίζει τον Joker. Ο Esai Morales είναι αξιοπρεπής ως κακός. Το σύνολο των ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson και Vanessa Kirby, δεν απογοητεύει. Και, φυσικά, ο Tom Cruise ως Ethan Hunt μας αφήνει άφωνους. Η αφοσίωση και το ταλέντο του είναι απαράμιλλα, θέτοντας ένα πρότυπο που λίγοι ηθοποιοί μπορούν να φτάσουν.

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (Επικίνδυνη Αποστολή – Θανάσιμη Εκδίκηση: Μέρος Πρώτο) του Christopher McQuarrie είναι μια φανταστική κινηματογραφική εμπειρία. Παρά την ιδιότητά της ως πρώτου μέρους, η ταινία στέκεται από μόνη της προσφέροντας μια ικανοποιητική ιστορία, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το αναμενόμενο με ανυπομονησία δεύτερο μέρος.

Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Rob Delaney, Cary Elwes, Simon Pegg, Ving Rhames

Στους Κινηματογράφους 

Πες μας την άποψη σου..