Κριτική Ταινίας : Molly’s Game

tο Molly’s Game του Aaron Sorkin είναι το έξυπνο, καλοφτιαγμένο κινηματογραφικό ντεμπούτο ενός από τους πιο πολυβραβευμένους σεναριογράφους του Hollywood. Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Molly Bloom, μιας επίσης γνωστής στους κύκλους του Hollywood διοργανωτή παιχνιδιών πόκερ, περιγράφει την άνοδό της στην κορυφή τους είδους της, αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας πίσω από κάθε τι που έχει να κάνει με το χρήμα.

Ο Aaron Sorkin, σεναριογράφος ταινιών όπως το The Social Network και το Steve Jobs, δεν είναι άγνωστος στις βιογραφικές ταινίες. Όμως, στην πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα επέλεξε να έχει έναν κεντρικό γυναικείο χαρακτήρα. Με τον έξυπνο και πνευματικό διάλογο που συνήθως τον ξεχωρίζει, προσπαθεί να προβάλει την ανέλιξη της Molly σε αυτόν τον γεμάτο με ισχυρούς άντρες κόσμο. Όμως, ίσως επειδή βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας της πρωταγωνίστριας, αποτυγχάνει να βρει εκείνο το ψεγάδι πάνω στο χαρακτήρα που θα μπορούσε να την κάνει ανθρώπινη. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε μια γυναίκα που επέλεξε την παρανομία και ένα σπορ που μπορεί να προκαλέσει εθισμό και να καταστρέψει ανθρώπους, να προβάλλεται ως πρότυπο τονίζοντας μόνο την αθλητική της καριέρα και τη μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά. Όσο και αν η επιβίωση της μέσα στον κόσμο των αντρών είναι αξιέπαινη, από τον συγγραφέα που έδειξε και το άσχημο πρόσωπο ανθρώπων όπως ο Steve Jobs, περιμένεις να τονίσει έστω μια αδυναμία του χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας.

Η Jessica Chastain προσφέρει μια υπέροχη ερμηνεία στον ομώνυμο ρόλο, καταφέρνοντας με επιτυχία να δίνει στην Molly ένα καυστικό, αλλά ταυτόχρονα συναισθηματικό υπόβαθρο. Με απαράμιλλο στυλ κινείται σε έναν σκοτεινό κόσμο, δίνοντας μια αίσθηση αυθεντικότητας στον χαρακτήρα. Αξίζει επίσης να σημειωθούν και οι ερμηνείες του Idris Elba, ως νομικού συμβούλου της Bloom, και του Kevin Costner, στον ρόλο του πατέρα της.

Το Molly’s Game είναι ένα διασκεδαστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Aaron Sorkin, κομψό, καλογραμμένο και επιμελημένο, με πολλή ενέργεια, στυλ και ένα σύνολο εξαιρετικών ερμηνειών.

Σκηνοθεσία: Aaron Sorkin

Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd και Bill Camp

 

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..