Κριτική Ταινίας : Monday

Το Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μια χαοτική ταινία, για μια ρεαλιστική ιστορία αγάπης.

Το Monday αφηγείται την ιστορία του Mickey και της Chloe, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Chloe πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

Η ταινία του Παπαδημητρόπουλου θα μπορούσε απλά και να είναι μια εξαιρετική διαφήμιση της χώρας μας, με τις όμορφες τοποθεσίες και την εξαιρετική κινηματογραφία της, στο φόντο μιας ιστορίας με απροσδιόριστους χαρακτήρες που ερωτεύονται. Οι Denise Gough και Sebastian Stan έχουν μια σχετικά καλή χημεία και οι αλληλεπιδράσεις τους είναι φυσικές καθώς διηγούνται μια δυνατή, αλλά κλισέ ιστορία έρωτα.

Ο ρυθμός της ταινίας είναι αργός, αλλά οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί όπως και η ιστορία τους, καθώς προσπαθούν να δείξουν μια αυθεντική σχέση με ένα χαοτικό σενάριο που δείχνει την Ελλάδα ως έναν παράδεισο, όπου μπορεί κανείς να ζήσει το όνειρο του…με τις αντίστοιχες συνέπειες. Οι ηθοποιοί στο σύνολο τους είναι αρκετά καλοί, με τους δυο πρωταγωνιστές να ξεχωρίζουν και να κουβαλάνε το βάρος του συνόλου της αφήγησης.

Το Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και εξαιρετικά όμορφο, παρόλα τα ελαττώματα του.

 

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Sebastian Stan, Denise Gough, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Βαγγέλης Μουρίκης

Σε Video on Demand.

Πες μας την άποψη σου..