Κριτική Ταινίας : Moonfall

Το Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού είναι μια ταινία Roland Emmerich, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Μία μυστηριώδης δύναμη βγάζει τη Σελήνη από την τροχιά της γύρω από τη Γη και την ωθεί σε μια σειρά από συγκρούσεις. Με λίγες μόνο εβδομάδες να απομένουν έως ότου οι συνέπειες να είναι καταστροφικές για όλο τον στον κόσμο, η πρώην αστροναύτης της NASA, Jo Fowler είναι πεπεισμένη ότι έχει την λύση που θα μας σώσει όλους, όμως μόνο ο παλιός συνάδελφος της αστροναύτης Brian Harper και ο K.C. Houseman ένας συνωμοσιολογίας, την πιστεύουν. Αυτοί οι τρεις ήρωες θα ξεκινήσουν ένα απίστευτο ταξίδι στο διάστημα για να διαπιστώσουν τελικά ότι η Σελήνη δεν είναι όπως νομίζουμε ότι είναι.

Γεμάτο καταστροφές που προκαλούν δέος, τοποθέτηση προϊόντων και άλματα λογικής, το Moonfall είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις, απίστευτα κακό και απίστευτα διασκεδαστικό. Με την αναμενόμενη κραυγαλέα περιφρόνηση της πραγματικής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας, σενάρια όπου κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει και, φυσικά, το ανθρώπινο δράμα στο κέντρο όλων των θεωριών συνωμοσίας… Το μόνο που μοιάζει παράταιρο είναι το ανομοιόμορφο CGI, που σε κάποιες σκηνές είναι μεγαλειώδες και σε κάποιες φαίνεται φτηνό.

Οι ηθοποιοί κάνουν ό,τι μπορούν με αυτό το σενάριο. Η Halle Berry και οι λίγες σκηνές με τον Michael Peña είναι αξιοπρεπείς. Η περίεργη πλοκή, οι κακοί διάλογοι και οι υπερβολικές ερμηνείες, απλά ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της ταινίας.

Το Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού του Roland Emmerich είναι μια χαρακτηριστική ταινία του σκηνοθέτη, ανόητη και πομπώδης εν γνώση της.

Σκηνοθεσία: Roland Emmerich

Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, και Donald Sutherland.

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..