Κριτική Ταινίας : Morbius

Το Morbius του Daniel Espinosa είναι ένα αδιάφορο υβρίδιο ταινίας τρόμου και υπερηρώων.

Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό – ή ο Δρ. Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Η ταινία υποφέρει από μια αφήγηση που δεν μοιάζει συνεκτική ή δεμένη. Υπάρχουν πολλά κενά στην πλοκή και πολλές από τις λεπτομέρειες της ιστορίας αφήνονται στην φαντασία των θεατών. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι πρωτότυπο όταν μιλάμε για ταινίες υπερηρώων, απλά ούτε το Morbius ξεφεύγει από αυτή την τυποποίηση, ακολουθώντας πιστά ένα σενάριο που μοιάζει βγαλμένο από το 2000. Η ταινία δεν παύει βέβαια να είναι εντυπωσιακή οπτικά με αρκετά καλά εφέ και εντυπωσιακά χρώματα.

Ο Jared Leto είναι σχετικά καλός στον ρόλο του, αλλά ο Matt Smith είναι πολύ πιο χαρισματικός και έρχεται σε αντίθεση με τη μονόπλευρη ερμηνεία του Leto, ο οποίος παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά αντί να αγκαλιάσει την capm αισθητική της ταινίας.

Το Morbius του Daniel Espinosa είναι μια ταινία χωρίς πρωτοτυπία και χωρίς αφηγηματική συνοχή.

Σκηνοθεσία: Daniel Espinosa

Πρωταγωνιστούν: Jared Leto, Michael Keaton, Adria Arjona, Jared Harris, Matt Smith, Tom Forbes, Tyrese Gibson

Πες μας την άποψη σου..