Κριτική Ταινίας :Mrs. Harris Goes to Paris

Το Mrs. Harris Goes to Paris (Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι) του Anthony Fabian είναι μια γοητευτική και, αδιαμφισβήτητα, πολύ βρετανική ταινία.

Στο Λονδίνο, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άντα Χάρις κερδίζει τα προς το ζην καθαρίζοντας σπίτια. Η ίδια ζει μια μοναχική ζωή από τότε που ο αγαπημένος της σύζυγος, Έντι, χάθηκε στη μάχη, αλλά δεν είναι ο τύπος που μελαγχολεί ή παραπονιέται για τις συνθήκες που επικρατούν. Κι όμως, όταν η πάντα ρεαλίστρια κυρία Χάρις εντοπίζει ένα αφάνταστα υπέροχο φόρεμα Christian Dior κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου πελάτη της, νιώθει ένα συντριπτικό αίσθημα πόθου.

Μια καλά γυρισμένη ταινία, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καλογραμμένο σενάριο και κοινωνικά σχόλια. Δεν εφευρίσκει τον τροχό, αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας. Δεν είναι ούτε πολύπλοκη, ούτε ρεαλιστική…είναι ένα ονειρικό και εγκάρδιο ταξίδι μιας κυρίας που ψάχνει το τέλειο φόρεμα.

Η Leslie Manville δίνει μια υπέροχη πρωταγωνιστική ερμηνεία, εμποτίζοντας την κυρία Harris με ζεστασιά και χιούμορ. Το υπόλοιπο καστ έχει χαρακτήρες εξίσου συμπαθητικούς και πολυεπίπεδους, και την πλαισιώνει πολύ σωστά.

Το Mrs. Harris Goes to Paris (Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι) του Anthony Fabian είναι μια υπέροχη μικρή ταινία.

Σκηνοθεσία: Anthony Fabian

Πρωταγωνιστούν: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Ellen Thomas, Lucas Bravo, Jason Isaacs, Rose Williams, Anna Chancellor, Christian McKay

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..