Κριτική Ταινίας : Nightmare Alley

Το Nightmare Alley (Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών) του Guillermo del Toro είναι ένα νοσταλγικό pupl noir με σύγχρονες ευαισθησίες.

Ένας φιλόδοξος ακροβάτης τσίρκου με ταλέντο στη χειραγώγηση των ανθρώπων με τη χρήση μερικών προσεκτικά επιλεγμένων λέξεων, δημιουργεί δεσμό με μία γυναίκα ψυχίατρο η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνον.

Το Nightmare Alley είναι τεχνικά τόσο καλοφτιαγμένο που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ταινία του Del Toro. Όμως, η ανομοιόμορφη αφήγηση και η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια είναι αξιοσημείωτες, σε σημείο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ιστορία θα είχε περισσότερο νόημα ως μια μίνι σειρά. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός παραγωγής είναι εκπληκτικός και η σκηνοθεσία υπέροχη.

Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, με τον Bradley Cooper να ξεχωρίζει. Είναι εξαιρετικός σε αυτή την ταινία και μπορεί να παίξει πολύ καλά αυτό το κλασικό είδος πρωταγωνιστή. Ψεγάδι, βεβαία, η χημεία του με την Rooney Mara, η οποία είναι σχεδόν μηδαμινή.

Το Nightmare Alley (Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών) του Guillermo del Toro είναι μια μελοδραματική ταινία με πλούσιο συμβολισμό, αλλά άνισο ρυθμό.

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro

Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, and David Strathairn.

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..