Κριτική Ταινίας : No Time To Die

Το No Time To Die του Cary Joji Fukunaga είναι ένα όμορφο και συναισθηματικό αντίο στον Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ.

Ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της CIA εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

Το No Time To Die αποχαιρετά τον πιο συναισθηματικό James Bond που έχει υπάρξει με μια άνιση ισορροπία μεταξύ της απλής πλοκής και της προσπάθειας εξερεύνησης του τραγικού παρελθόντος του πρωταγωνιστή. Χωρίς να φτάνει στα επίπεδα του Casino Royale ή του Skyfall, είναι σίγουρα ένα επικό κινηματογραφικό θέαμα που εξανθρωπίζει έναν ήρωα, που παλαιότερα αποτελούσε απομεινάρι μια πεσμένης αυτοκρατορίας.

Κρατώντας το κλασικό ύφος των ταινιών, προσθέτει ενδιαφέροντα νέα στρώματα και χαρακτήρες, όπως ο μικρός, αλλά εντυπωσιακός, ρόλος της Ana de Armas και ο κακός του Rami Malek, που μοιάζει να έχει έρθει από μια άλλη ταινία. Παρά την ίσως αφελή, σε κάποια σημεία, πλοκή της και τη μεγάλη διάρκειά της, το κύκνειο άσμα του Creg στον ρόλο του Bond έχει τη φιλοδοξία της καθαρής ταινίας δράσης, με χαρακτηριστικές και συναρπαστικές over-the-top σκηνές.

Το No Time To Die του Cary Joji Fukunaga είναι μια οπτικά εκπληκτική περιπέτεια, με έντονη δράση, αλλά ήπια πλοκή.

Σκηνοθεσία: Cary Joji Fukunaga

Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz και Ralph Fiennes

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..