Κριτική Ταινίας : Ocean’s 8

Το Ocean’s 8 (Η Συμμορία των 8) του Gary Ross έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν μια ταινία διασκεδαστική. Προσεγμένη και λαμπερή, με ένα all star cast και μια υπερβολικά απλή ιστορία, σίγουρα πέφτει θύμα της ανακύκλωσης ιδεών χωρίς να προσφέρει κάτι λιγότερο από ό,τι η αρχική τριλογία, εκτός ίσως από το ύφος το οποίο την κάνει ιδιαίτερη.

Πάνε πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες… Τόσο πήρε στην Debbie Ocean , την αδερφή του πρωταγωνιστή των πρώτων ταινιών, Danny, να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες, ξεκινώντας από την παρτενέρ της στο έγκλημα, Lou. Μαζί προσλαμβάνουν και τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Amita, την πορτοφολού Constance, την εξπέρ στις διαρρήξεις Tammy, τη χάκερ Nine Ball και τη σχεδιάστρια μόδας Rose Weil. Ο στόχος είναι $150 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια. Διαμάντια τα οποία θα βρίσκονται στον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Daphne Kluger, η οποία θα παρουσιάζει την εκδήλωση της χρονιάς, το Met Gala. Το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Όμως, όλα πρέπει να πάνε ρολόι αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία παρουσία της “συμμορίας” στις κινηματογραφικές οθόνες και, στην προσπάθεια για επαναφορά κάθε franchise με καινούρια, πιο σωστή και φρέσκια προσέγγιση, επέστρεψε ανανεωμένη με αυστηρά γυναικείο cast. Εκεί εξαντλείται και η πρωτοτυπία της. Το Ocean’s 8 (Η Συμμορία των 8) είναι μια ταινία που ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων, με μια όμως χαρακτηριστικά απλούστερη αφήγηση, ευθεία και χωρίς να παίζει κανένα παιχνίδι με τους θεατές. Διηγείται το χρονικό μιας ληστείας και ουσιαστικά της συνύπαρξης και συνεργασίας ενός συνόλου μεμονωμένα απολαυστικών χαρακτήρων.

Η Anne Hathaway εντυπωσιάζει, διακωμωδώντας ουσιαστικά τον εαυτό της παρουσιάζοντας θαρραλέα και έξυπνα μια παρωδία του, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις. Εξίσου υπέροχη και η Cate Blanchett η οποία ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο της, συμπληρώνοντας εξαιρετικά το cast των Sandra Bullock, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Awkwafina, αλλά και της ιδιαίτερης παρουσίας της Rihanna. Πολυεθνικό και πολυτάλαντο, το σύνολο των ηθοποιών αποτελεί ως συνήθως το μεγαλύτερο ατού αυτών των ταινιών μαζί με τα ακριβά glossy σκηνικά, τα εντυπωσιακά ρούχα και τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζουν στα πλαίσια της ταινίας.

Η ταινία Ocean’s 8 (Η Συμμορία των 8) του Gary Ross είναι ένα spinoff της τριλογίας του Steven Soderbergh, αμιγώς διασκεδαστικό και εμπλουτισμένο με γυναίκεια κομψότητα, χωρίς όμως την περιπλοκότητα της αρχικής τριλογίας και την απαιτούμενη ένταση. Μια απλή ταινία που προκαλεί απλά συναισθήματα.

 

Σκηνοθεσία: Gary Ross

Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter και Awkwafina.

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..