Κριτική Ταινίας : On the Basis of Sex

Το On the Basis of Sex (Η αρχή της ισότητας) της Mimi Leder είναι μια ευχάριστη αλλά προβλέψιμη ταινία, βασισμένη σε μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία ακολουθώντας, σαφώς, τη φόρμουλα μιας κλασικής βιογραφίας.

Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία της Ruth Bader Ginsburg, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας η οποία αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η Ρουθ, μαζί με τον επίσης δικηγόρο σύζυγό της, Martin Ginsburg, αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις, Μια υπόθεση που θα αλλάξει τελείως πορεία στην καριέρα της.

Αν και η ιστορία της Bader Ginsburg είναι από την φύση της ξεχωριστή και μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον, ο τρόπος που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη είναι αρκετά τυποποιημένος, χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην παρουσίαση της. Η εναλλαγή στο ύφος της ταινίας μεταξύ της βιογραφίας και του νομικού θρίλερ γίνεται λίγο αδέξια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ταύτιση με την πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η οποία παρουσιάζεται μεν ηρωική, αλλά συναισθηματικά επιφανειακή.

Η ερμηνεία της Felicity Jones στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι αρκετά καλή, όπως και η χημεία της με τον Armie Hammer, που και αυτός με την σειρά του είναι καλός στον ρόλο του υποστηρικτικού συζύγου. Παρόλο όμως που το σύνολο των χαρακτήρων βασίζεται σε πραγματικούς ανθρώπους, οι χαρακτήρες μοιάζουν κατά διαστήματα μονοδιάστατοι και υπηρετούν στερεοτυπικά πρότυπα, είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά. Τα κοστούμια είναι φανταστικά, όπως και η κινηματογραφία στο σύνολο της.

Το On the Basis of Sex (Η αρχή της ισότητας) της Mimi Leder είναι μια εξορθολογισμένη προσέγγιση μια μοναδικής ιστορίας, μια τυπική αλλά όμορφη και στιλιζαρισμένη ταινία με καλές ερμηνείες.

Σκηνοθεσία: Mimi Leder

Πρωταγωνιστούν: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Sam Waterston και Kathy Bates

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..