Κριτική Ταινίας : Rental

Το Rental (Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών) του Dave Franko είναι μια στερεοτυπική σεναριακά ταινία τρόμου, σκόπιμα αργή, αλλά αρκετά διασκεδαστική και κατά διαστήματα ανατριχιαστική.

Δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν την επιτυχία της νέας εταιρίας τους, φεύγουν για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μία ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους εξελίσσεται σε κάτι σκοτεινό, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας.

Το Rental μοιάζει σαν μια ταινία που αναζητά την ταυτότητα της καθ’όλη τη διάρκεια της. Ξεκινάει εξαιρετικά, εξελίσσεται σε δράμα και στο τέλος κλείνει αντικλιμακτικά, ενώ η ίδια η υπόθεση (τρομακτική ταινία με φίλους που πηγαίνουν σε ένα απομακρυσμένο σπίτι) δεν είναι η πιο πρωτότυπη για το είδος της. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέροντες και η κινηματογραφία του σπιτιού και του περιβάλλοντος εξαιρετική. Ο Dave Franko, στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα κάνει εξαιρετική δουλειά με την κάμερα, αλλά το σενάριο μοιάζει αρκετές φορές ανειλικρινές ενώ, ορισμένες πτυχές του που μοιάζουν σημαντικές, δεν αναπτύσσονται αρκετά, παρόλο που οι χαρακτήρες αποτελούν το ρεαλιστικότερο κομμάτι της ταινίας.

Η ιστορία βασίζεται σε χαρακτήρες, όπου κανείς δεν είναι ιδιαίτερα κακός. Ωστόσο, παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις και τα ελαττώματά τους είναι αυτά που κινούν την ιστορία. Οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών είναι ενδιαφέρουσες, με τον Toby Huss να είναι απίστευτα ανατριχιαστικός στον ρόλο του. Όμως, κάνεις χαρακτήρας δεν προκαλεί ουσιαστικό ενδιαφέρον ή ταύτιση, απλά είναι όλοι αρκετά καλοί στις ερμηνείες τους.

Το Rental (Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών) του Dave Franko είναι μια όμορφη οπτικά, απλή και αποτελεσματική, αλλά συγκεχυμένη σεναριακά ταινία τρόμου.

Σκηνοθεσία: Dave Franko

Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White και Toby Huss

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..