Κριτική Ταινίας : See How They Run

Το See How They Run (Κοίτα Τους Πως Τρέχουν) του Tom George είναι μια παρωδία αστυνομικής ταινίας, περισσότερο αυτό-αναφορική παρά μυστηριώδης.

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Stoppard και η πρόθυμη αρχάρια Constable Stalker αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Περίεργα στοιχεία και βρετανικό χιούμορ σε μια ιστορία που ξετυλίγεται με γνώμονα τους χαρακτήρες της. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και το σενάριο πολύ αυτό-αναφορικό και επικεντρωμένο στον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Είναι μια ταινία που στόχο έχει να διασκεδάσει χωρίς να κουράσει, πράγμα που πετυχαίνει.

Η δυναμική των χαρακτήρων είναι αυτή που κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Η χημεία των πρωταγωνιστών, αλλά και οι εξαιρετικές ερμηνείες τους, “κουβαλάνε” το όχι τόσο πρωτοποριακό μυστήριο. Η Saoirse Ronan ξεχωρίζει και σε αυτόν τον πολύ κωμικό ρόλο, αποδεικνύοντας την ερμηνευτική της δύναμη.

Το See How They Run (Κοίτα Τους Πως Τρέχουν) του Tom George είναι μια ξέφρενη και καλοφτιαγμένη κωμωδία μυστηρίου.

Σκηνοθεσία: Tom George

Πρωταγωνιστούν: Kieran Hodgson, Pearl Chanda, Gregory Cox, Charlie Cooper, Maggie McCarthy, Oliver Jackson, Reece Shearsmith, Adrien Brody, Sian Clifford, David Oyelowo, Jacob Fortune-Lloyd, Saoirse Ronan, Ania Marson, Sam Rockwell, Harris Dickinson

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..