Κριτική Ταινίας : Sentinelle

Το Sentinelle (Η Φρουρός) του Julien Leclercq είναι μια φορμουλαϊκή ταινία εκδίκησης, σύντομη, και όχι ιδιαίτερα συναρπαστική.

Μια Γαλλίδα στρατιωτίνα, που επαναπατρίστηκε μετά από μια τραυματική αποστολή, χρησιμοποιεί τις φονικές της δεξιότητες για να βρει αυτόν που επιτέθηκε στην αδερφή της

Η γαλλική ταινία του Leclercq αναστρέφει τους ρόλους, καθώς μιλάει για μια γυναίκα στον στρατό και τη διαταραχή μετατραυματικού στρες που έχει – και εκεί σταματάει. Μετά από μια σκληρή, αλλά ενδιαφέρουσα αρχή, μετατρέπεται σε μια ιστορία βιασμού και εκδίκησης, κάτι που έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Απλά αυτή τη φορά έχει τυπική ροή δράσης, με την ηρωίδα να υιοθετεί πλήρως τις τεχνικές των action stars του Αμερικανικού κινηματογράφου σε μια πιο γειωμένη και σοβαρή μορφή. Με σχεδόν καθόλου πλοκή και κανένα σκοπό ανάπτυξης του κεντρικού χαρακτήρα, ή και όποιου άλλου χαρακτήρα της ταινίας, η ιστορία εκτυλίσσεται σύντομα, βίαια και αποτελεσματικά.

Η Olga Kurylenko είναι λίγο επίπεδη στον ρόλο της, αλλά δεν της ζητείται ποτέ και κάτι περισσότερο. Παρόλα αυτά, έχει μια ιδιαίτερη λεπτότητα, ειδικά στις δραματικές σκηνές, και υπηρετεί σωστά την ιστορία της ταινίας όπως αυτή εξελίσσεται.

Το Sentinelle (Η Φρουρός) του Julien Leclercq είναι μια προσεκτική, αλλά ασταθής σεναριακά ταινία, η οποία σκοντάφτει στη φιλοδοξία της.

 

Σκηνοθεσία: Julien Leclercq

Πρωταγωνιστούν: Olga Kurylenko, Guillaume Duhesme, Marilyn Lima, Andrey Gorlenko

Στην πλατφόρμα του NETFLIX.

Πες μας την άποψη σου..