Κριτική Ταινίας : Spider-Man: No Way Home

Το Spider-Man: No Way Home του Jon Watts εξερευνά την κινηματογραφική κληρονομία του Spider-Man με διασκεδαστικό και έξυπνο τρόπο.

Για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως Super Hero σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Όταν απευθύνεται στον Δρ. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

Το Spider-Man: No Way Home παραμένει μια ταινία γεμάτη χιούμορ, ενώ παράλληλα είναι βαθιά, ίσως και κάπως βεβιασμένα, συναισθηματική. Επιβεβαιώνει το πολυσύμπαν και καταφέρνει να συγκεντρώσει χαρακτήρες από διαφορετικά franchises, χωρίς να μοιάζουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Ακόμα και οι κακοί είναι θεματικά συνεπείς και χρησιμοποιούνται καλά στην ιστορία, πράγμα αξιοσημείωτο για ταινίες αυτού του είδους που σπάνια επικεντρώνονται κάπου άλλου πέραν του κεντρικού ήρωα.

Ο Tom Holland είναι, για ακόμα μια φορά, εξαιρετικός στον ρόλο του και παραμένει το κέντρο της ιστορίας, παρά τους τόσους χαρακτήρες. Η Zendaya και ο Jaco Batalon στους ρόλους της MJ και του Ned αντίστοιχα, χρησιμοποιούνται αρκετά καλά, ενώ τα guest είναι το λιγότερο θεαματικά.

Το Spider-Man: No Way Home του Jon Watts είναι περιπέτεια υπερηρώων που απλά προσπαθεί να είναι μια καλή περιπέτεια υπερηρώων, και τα καταφέρνει.

Σκηνοθεσία: Jon Watts

Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jon Favreau, Marisa Tomeim Tobey Maguire και Andrew Garfield

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..