Κριτική Ταινίας : Star Wars: The Rise of Skywalker

Το Star Wars: The Rise of Skywalker (Star Wars: Skywalker Η Άνοδος) του J. J. Abrams κλείνει επικά την τελευταία τριλογία του μυθικού franchise, παρέχοντας το θέαμα, την περιπέτεια και τις αποκαλύψεις που αναμενόταν από το φινάλε του Star Wars, αλλά συγκεχυμένα, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί τόσο όσο θα έπρεπε.

Η Lucasfilm και ο J.J.Abrams που επιστρέφει στη σκηνοθεσία, ενώνουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους για ένα επικό ταξίδι σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Στη νέα ταινία Star Wars: Skywalker Η Άνοδος, τον καθηλωτικό επίλογο του θρυλικού saga, θα γεννηθούν νέοι θρύλοι και θα δοθεί η τελευταία μάχη για την ελευθερία. Η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς φτάνει στο τέλος της.

Μετά από πέντε χρόνια Star Wars μανίας, με λατρεία, διχασμό και, πάντα, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, φτάνουμε στο τέλος της νέας τριλογίας. Όπως κάθε ταινία του είδους, το The Rise of Skywalker στοχεύει στο να είναι μεγάλο, επικό, αλλά και να κλείνει ομοιόμορφα τις ιστορίες του, ικανοποιώντας τους θαυμαστές που το ακολουθούν εδώ και δεκαετίες. Στην προσπάθειά του όμως αυτή, να υπάρξει δηλαδή επικό και ανατρεπτικό άλλα να είναι και ταυτόχρονα προβλέψιμο, χάνει την έννοια της ιστορίας και της αφήγησής του, με το σενάριο να είναι ακατάστατο, με περίεργους διαλόγους και, πραγματικά, ασταθή ρυθμό, μεταβαίνοντας από το ένα κομμάτι στο άλλο χωρίς ροή.

Ουσιαστικά, ο J. J. Abrams προσπαθεί να δημιουργήσει μια ιστορία από την αρχή παίζοντας με ασφαλείς επιλογές, ξεχνώντας όμως ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Μέσα σε αυτόν τον δημιουργικό πανικό, το cast με τους νέους και παλιούς πρωταγωνιστές υπηρετεί το σενάριο. H Daisy Ridley και ο Adam Driver δημιουργούν ένα ενδιαφέρον ζευγάρι αντίθετων πρωταγωνιστών, όμως ο John Boyega και ο Oscar Isaac μοιάζουν να μην έχουν θέση στην “κεντρική” ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα σύνολο γυναικείων χαρακτήρων, οι οποίοι εισάγονται χωρίς προϊστορία και ουσιαστικά χωρίς λόγο, ενώ ξεχωρίζει πραγματικά η σκηνή του Harrison Ford, ο οποίος επιστρέφει για να αποτελέσει και αυτός ένα κομμάτι του φινάλε.

Το Star Wars: The Rise of Skywalker (Star Wars: Skywalker Η Άνοδος) του J. J. Abrams είναι μια ταινία γρήγορη, διασκεδαστική και συγκλονιστική, αν και όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς. Επιλέγει όλες τις ασφαλείς λύσεις για να κλείσει μια από τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές ιστορίες όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία: J.J.Abrams

Πρωταγωνιστούν:  Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong’o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid και Billy Dee Williams

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..