Κριτική Ταινίας : The Beast (La Belva)

Το The Beast (Το Κτήνος) του Ludovico Di Martino είναι μια αξιοπρεπής, αν και με κλισέ, ιταλική ταινία δράσης, κομψά σχεδιασμένη και τεχνικά άρτια.

Για να σώσει την κόρη του, ένας ασταθής βετεράνος των ειδικών δυνάμεων βγάζει το κτήνος που κρύβει μέσα του στο κυνήγι των απαγωγέων της — και σύντομα γίνεται ύποπτος.

Όπως και στην περίπτωση των περισσότερων ταινιών δράσης, έτσι και στο The Beast, η λογική εύκολα αγνοείται και προκρίνεται ο αδέξιος διάλογος, η δράση και ο θυμός. Πρόκειται για μια προσπάθεια του Ιταλικού κινηματογράφου να αγγίξει αυτό το έντονα Αμερικάνικο είδος. Και το κάνει καλά, αλλά χάνει την ιδιαίτερη ταυτότητα του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Είναι σίγουρα μια ταινία που ακολουθεί τη φόρμουλα των χαρακτηριστικών ταινιών δράσης, χωρίς να τολμά να κάνει κάτι διαφορετικό ή ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά, είναι διασκεδαστική και τεχνικά άρτια. Η κινηματογραφία είναι αρκετά καλή, ενώ και η μουσική είναι επιλεγμένη σωστά.

Ο κεντρικός χαρακτήρας, σε αντίθεση με τους συνηθισμένους action hero, έχει μια πιο ευάλωτη φύση και δεν αγγίζει τα όρια του υπερήρωα, δίνοντας στην ταινία μια πιο ρεαλιστική μορφή. Ο Fabrizio Gifuni είναι πολύ καλός στον ρόλο του και το υπόλοιπο καστ εξίσου αξιοπρεπές, στα πλαίσια της ταινίας.

Το The Beast (Το Κτήνος) του Ludovico Di Martino είναι μια ταινία διασκεδαστική, παρα τις πολλές ελλείψεις της, με αληθινούς χαρακτήρες και κινηματογραφικά άρτια.

Σκηνοθεσία: Ludovico Di Martino

Πρωταγωνιστούν: Fabrizio Gifuni, Lino Musella, Monica Piseddu, Andrea Pennacchi, Emanuele Linfatti, Giada Gagliardi, Nicolo Galasso

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..