Κριτική Ταινίας : The Dig

Το The Dig (Η Ανασκαφή) του Simon Stone είναι ένα απλό και γοητευτικό δράμα εποχής, κινηματογραφικά όμορφο, αλλά σεναριακά επιφανειακό.

Λίγο πριν από τον Β’ Π.Π., μια Βρετανίδα χήρα προσλαμβάνει έναν αυτοδίδακτο αρχαιολόγο για να ανασύρει κάτι μυστήριο από τη γη της, ο οποίος βρίσκει κάτι μοναδικό.

Παρόλο που δεν είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη ταινία, έχει μια ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, από εκείνες που σπάνια βλέπουμε πλέον μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. Βασισμένη στο βιβλίο του John Preston, που κυκλοφόρησε το 2007, αφηγείται τα γεγονότα της ανασκαφής του Sutton Hoo το 1939. Με λεπτή αφήγηση, αλλά κάπως ασυνεπή και μπερδεμένη ανάμεσα σε υποϊστορίες και σε πολλούς χαρακτήρες τους οποίους προσπαθεί να καλύψει ταυτόχρονα, θαμπώνει κάπως στο σύνολο της και δεν αποκτά μια ουσιαστική ροή.

Τα ισχυρότερα στοιχεία της ταινίας είναι η εντυπωσιακή κινηματογραφία, η οποία δίνει έμφαση στα τοπία της Αγγλίας και μεταφέρει επιτυχημένα την εποχή, και η εξαιρετική απόδοση του συνόλου του καστ με τους Carey Mulligan, Ralph Fiennes και Lily James να προσθέτουν ένα πραγματικό ανθρώπινο βάθος στην ιστορία.

Το The Dig (Η Ανασκαφή) του Simon Stone είναι μια εξαιρετικά καλογυρισμένη ταινία με υπέροχες ερμηνείες, αλλά με θαμπή, αν και προσεγμένη, αφήγηση.

 

Σκηνοθεσία: Simon Stone

Πρωταγωνιστούν: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James, Johnny Flynn, Ben Chaplin, Ken Stott, Archie Barnes, και Monica Dolan

Στην πλατφόρμα του NETFLIX.

Πες μας την άποψη σου..