Κριτική Ταινίας : The Equalizer 2

Το The Equalizer 2 του Antoine Fuqua είναι μια ταινία άξια συνεχιστής της προκατόχου της. Βίαια και διασκεδαστική, με έντονες στιγμές δράσης αλλά ένα απίστευτα μπερδεμένο και γενικό σενάριο, σχεδόν προσκολλημένη στον πρωταγωνιστή της, Denzel Washington.

O Washington επιστρέφει στον ρόλο του Robert McCall, ενός συνταξιούχου πράκτορας της CIA, ο οποίος εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας και ως αυτόκλητος τιμωρός. Όταν η μακροχρόνια φίλη του, Susan Plummer, δολοφονείται, ξεκινάει μια αδυσώπητη αναζήτηση για εκδίκηση.

Το The Equalizer 2 αναπτύσσει ένα μωσαϊκό χαρακτήρων και ιστοριών, ορισμένες από τις όποιες δεν επιλύονται ουσιαστικά ποτέ κατά τη διάρκεια της ταινίας και, στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλες, πιο σημαντικές σκηνές. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα ελαφρύ στρώμα κοινωνικού σχόλιου, κυρίως σε σχέση με το χρώμα των πρωταγωνιστών. Εκεί όμως που πετυχαίνει πραγματικά είναι στις σκηνές δράσης που, αν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν λιγότερα εφέ, είναι αρκετά εντυπωσιακές.

O Denzel Washington είναι ένας διαφορετικός action hero, καταφέρνει όμως να είναι εξαιρετικός στον ρόλο του, όπως κάλοι είναι και οι Pedro Pascal και Ashton Sanders.  Όμως, πάρα το γεγονός ότι η ταινία διηγείται τόσες υπό-ιστορίες, οι σημαντικοί χαρακτήρες είναι ελάχιστοι με τον πρωταγωνιστή και μόνο να συγκεντρώνει το κύριο ενδιαφέρον, με ένα τρόπο αρκετά προφανή.

Το The Equalizer 2 του Antoine Fuqua είναι μία σχετικά τυπική ταινία δράσης, ανομοιογενής, αλλά διασκεδαστική και καλοφτιαγμένη που μένει σταθερή στον ρυθμό της πρώτης.

 

Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua

Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Melissa Leo και Bill Pullman.

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..