Κριτική ταινίας : The Equalizer 3

Το The Equalizer 3 : Το Τελευταίο Κεφάλαιο του Antoine Fuqua δυσκολεύεται να βρει μια συνεκτική ισορροπία μεταξύ της δράσης και του συναισθηματισμού, αφήνοντας στο κοινό μια άνιση εμπειρία θέασης.

Ο Robert McCall, μετά την απόσυρση του ως πληρωμένος κυβερνητικός δολοφόνος, παλεύει σκληρά προκειμένου να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, βρίσκοντας παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων σε ανάγκη.
Μετακομίζει στη Νότια Ιταλία την οποία και νιώθει απροσδόκητα κοντά του όταν ανακαλύπτει ότι οι νέοι φίλοι του βρίσκονται υπό τον έλεγχο κάποιων τοπικών εγκληματιών. Καθώς τα γεγονότα παίρνουν θανατηφόρα τροπή, ο McCall ξέρει πως πρέπει να τα βάλει με τη μαφία για να προστατέψει τους φίλους του.

Το The Equalizer 3 εκμεταλλεύεται τη φυσική ψυχραιμία και το χάρισμα του Denzel Washington, ο οποίος αβίαστα επιστρέφει (για τελευταία φορά όπως λένε) στο ρόλο του Robert McCall. Ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua αξιοποιεί την μαγνητική παρουσία του Washington, δημιουργώντας μια ταινία όπου ο McCall απονέμει αμείλικτη δικαιοσύνη σε όσους την αξίζουν. Μια καθαρή αμερικανική ταινία δράσης που αγγίζει το είδος του γουέστερν, καθώς ο McCall μεταμορφώνεται σε έναν άγρυπνο προστάτη μιας μικρής ιταλικής πόλης, μια σχεδόν παλιομοδίτικη υπόθεση που προσθέτει γοητεία. Η παρουσία των Eugenio Mastrandrea και Remo Girone εμπλουτίζει περαιτέρω την αφήγηση.

Ωστόσο, η ταινία δυσκολεύεται να διατηρήσει τη δυναμική της, καθώς είναι παράλογα υποτονική παρά την πολλά υποσχόμενη υπόθεση της. Το ιταλικό τοπίο, που αποτυπώθηκε από τον κινηματογραφιστή Robert Richardson, μοιάζει παραδόξως μουντό, ενδεχομένως για να ταιριάζει με τα πιο σκοτεινά θέματα της ταινίας. Η ακλόνητη αυτοπεποίθηση του McCall μειώνει ακούσια την ένταση, αφήνοντας λίγες στιγμές γνήσιου κινδύνου. Ενώ οι δημιουργικές, βίαιες σκηνές είναι διασκεδαστικές, στερούνται λόγω αυτής της ακατανίκητης ικανότητας του McCall, με αποτέλεσμα να μην είναι υπάρχει καν διακύβευμα στο σύνολο της ταινίας.

Στο The Equalizer 3 : Το Τελευταίο Κεφάλαιο του Antoine Fuqua η μονότονη κινηματογράφηση της ταινίας έρχεται σε σύγκρουση με την επιδιωκόμενη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια δυσαρμονική οπτική εμπειρία που αντικατοπτρίζει τις αφηγηματικές δυσκολίες της.

Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Dakota Fanning, Sonia Ammar, David Denman, Eugenio Mastrandrea, Gaia Scodellaro

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..