Κριτική Ταινίας : The High Note

Το The High Note (Όνειρα στην Καλιφόρνια) της Nisha Ganatra είναι μια αρκετά τυπική, αλλά διασκεδαστική ταινία, με καλές ερμηνείες και υπέροχη μουσική.

Μια ιστορία με επίκεντρο τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες, με ηρωίδα την Grace Davis μια σούπερ σταρ της οποίας το φωνητικό ταλέντο αλλά και ο υπέρμετρος εγωισμός, έχουν φτάσει στα ύψη. Η Maggie είναι η παραμελημένη προσωπική της βοηθός, η οποία έχει περιοριστεί στο να κάνει καθημερινά θελήματα, χωρίς όμως να έχει εγκαταλείψει το παιδικό της όνειρο, που είναι να γίνει μια μέρα η ίδια μουσική παραγωγός. Όταν ο μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας παρουσιάζει στην Maggie μια εναλλακτική επιλογή που μπορεί να αλλάξει την πορεία της καριέρα της, η Maggie και η Grace καταστρώνουν ένα σχέδιο που είναι πιθανό να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Η ταινία The High Note μιλάει για τα όνειρα και τις μικρές θυσίες που απαιτούνται. Η ζωή της Maggie γυρίζει γύρω από τη ντίβα Grace Davis. Πρόκειται για δυο ασυμβίβαστες και δυναμικές γυναίκες. Η μια ζει γεμάτη όνειρα και προσδοκίες και η άλλη γεμάτη λαμπρές αναμνήσεις και ανασφάλειες. Οι ζωές τους είναι συνδεδεμένες μέσα από τη μουσική και τα όνειρα της showbiz. Μπορεί μια γυναίκα που έχει περάσει τις μέρες της δόξας της, να καταφέρει να απαγκιστρωθεί από τη σκιά του ένδοξου εαυτού της; Μπορεί ένα ικανό και δραστήριο κορίτσι να εισακουστεί μέσα σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία;

Το The High Note είναι μια ιστορία γεμάτη διασταυρούμενες πλοκές, αλλά με ένα αρκετά απλοϊκό και αόριστο, στο σύνολό του, σενάριο. Βασισμένο σε μια τυπική σχέση “Καλλιτέχνη και Βοηθού” και με την προσθήκη μιας αδύναμης, ρομαντικής ιστορίας, υπάρχουν αρκετές σκηνές που ίσως είναι περιττές, ενώ η δομή της ταινίας στον πυρήνα της είναι στοιχειώδης και προβλέψιμη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι η ταινία δεν επενδύει στην ανάπτυξη χαρακτήρων ή σε μια οργανική ροή.

Εξαιρώντας τα άπειρα κλισέ, η αφήγηση είναι συγκινητική και διασκεδαστική και οι χαρακτήρες αρκετά δυνατοί. Το καστ είναι στο σύνολό του αρκετά καλό, ενώ οι δυο πρωταγωνίστριες, Dakota Johnson και Tracee Ellis Ross, έχουν κάποια απίστευτη χημεία, με τη Ross να κλέβει την παράσταση, όπως και το επίκεντρο με τον ρόλο της.

Το The High note (Όνειρα στην Καλιφόρνια) της Nisha Ganatra είναι μια καλή και γοητευτική μουσική κωμωδία η οποία δεν προσπαθεί να είναι τίποτα περισσότερο από ελαφριά ψυχαγωγία.

 

Σκηνοθεσία: Nisha Ganatra

Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr., Zoe Chao, Bill Pullman, Eddie Izzard, και Ice Cube

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..