Κριτική ταινίας : The Killer

Το The Killer του David Fincher είναι ένα λεπτοδουλεμένο, τεχνικά εντυπωσιακό θρίλερ με στιγμές μαύρης κωμωδίας και έντονες σκηνές δράσης.

Μετά από μία παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ένας εκτελεστής πολέμα τα αφεντικά του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό.

Η ταινία “The Killer” του David Fincher εξερευνά τον κόσμο ενός σχολαστικού και συναισθηματικά αποστασιοποιημένου πληρωμένου δολοφόνου. Ο Michael Fassbender πρωταγωνιστεί ως επαγγελματίας εκτελεστής, που ένα και μόνο λάθος τον στέλνει σε μια παγκόσμια αναζήτηση εκδίκησης, οδηγώντας τον σε αντιπαραθέσεις με διάφορους αντιπάλους. Η ταινία είναι βασισμένη σε ένα γαλλικό graphic novel του Alexis “Matz” Nolent και έχει το χαρακτηριστικό στυλ και το χιούμορ του Fincher.

Είναι δομημένη ως μια σειρά από κεφάλαια, καθένα από τα οποία επικεντρώνεται σε διαφορετικό στόχο και διαφορετική τοποθεσία, από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και τη Νέα Υόρκη. Ο χαρακτήρας του Fassbender, ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα από την ιστορία και την ποπ κουλτούρα, μας αφηγείται τη σχολαστική ρουτίνα και την κοσμοθεωρία του σε ένα στεγνό voiceover, ενώ ακούει τραγούδια του Morrissey. Νομίζει ότι είναι ένας καλλιτέχνης της “τέχνης” του, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι δεν είναι υπεύθυνος για τη μοίρα του, καθώς αντιμετωπίζει απρόβλεπτες προκλήσεις και εχθρούς στην πορεία.

Ο Fincher δημιουργεί έναν κομψό και στιλάτο κόσμο σκιών και βίας, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η κινηματογράφηση του Darius Khondji είναι εκπληκτική, αποτυπώνοντας τις διαφορετικές ενέργειες και τους τόνους κάθε τοποθεσίας. Οι σκηνές δράσης είναι συναρπαστικές, αλλά και ειρωνικές και παράλογες. Η ταινία δεν αποφεύγει να δείξει τη σκληρότητα και τις συνέπειες της δουλειάς του εκτελεστή, αλλά και να διακωμωδήσει τον εγωισμό και τις ψευδαισθήσεις του.

Ο Fassbender, δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία ως δολοφόνος, ο οποίος είναι ταυτόχρονα γοητευτικός και αποκρουστικός. Δείχνει την εσωτερική σύγκρουση και την απομόνωση του χαρακτήρα του, καθώς και την ψυχρότητα και την αλαζονεία του. Τον πλαισιώνει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, όπως ο Javier Bardem ως μέντοράς του και η Tilda Swinton ως εχθρός του.

Το The Killer δεν είναι μια ταινία για όλους, καθώς είναι κυνική, βίαιη και μηδενιστική. Αλλά για τους οπαδούς της δουλειάς του Fincher, είναι μια απόλαυση να τον παρακολουθείς να παίζει με το δικό του στυλ, προσφέροντας παράλληλα μια φρέσκια και πρωτότυπη άποψη για αυτό το είδος ταινιών.

Το The Killer του David Fincher είναι ένα εντυπωσιακό οπτικά και ψυχρά κομψό θρίλερ, το οποίο διακατέχεται από σκοτεινό χιούμορ.

Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Sala Baker, Arliss Howard, Charles Parnell, Kerry O’Malley, Emiliano Pernia

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..