Κριτική Ταινίας : The King’s Man

Το The King’s Man (Ο άνθρωπος του βασιλιά: Το ξεκίνημα) του Matthew Vaughn είναι ένα διασκεδαστικό αλλά αντιφατικό blockbuster, με αρκετά έξυπνο σενάριο.

Καθώς οι χείριστοι τύραννοι της Ιστορίας και κάποιες από τις πλέον εγκληματικές διάνοιες συγκεντρώνονται για να συνωμοτήσουν για έναν πόλεμο που θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, ένας άνδρας πρέπει να καταφέρει να τους σταματήσει και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Ανακαλύψτε από πού ξεκίνησε η πρώτη ανεξάρτητη υπηρεσία πληροφοριών στην ταινία “Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα”.

Η πλοκή της ταινίας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της. Σε ένα prequel για το πως δημιουργήθηκε η οργάνωση Kingsman, η ταινία εμπλέκει πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, με φόντο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά με ιστορικές ασάφειες αλλά, αυτό είναι που το κάνει και διασκεδαστικό. Αν και οι προηγούμενες ταινίες συστήθηκαν ως αμιγώς σατυρικές κατασκοπευτικές ταινίες, το The King’s man μοιάζει να είναι δύο ταινίες, μια αυθεντική κατασκοπευτική και μια αστεία κωμωδία δράσης. Οπτικά ευχάριστη, σε κάθε περίπτωση, και με εξαιρετικά σκηνοθετημένες σκηνές δράσης.

Ο Rhys Ifans ως Ρασπούτιν αποτελεί πραγματικά την καλύτερη ερμηνεία της ταινίας, αλλά όχι από άποψη τεχνικής και βραβείων. Απλά το διασκεδάζει και διασκεδάζουμε και εμείς μαζί του. Ο Ralph Fiennes από την άλλη, ήταν η τέλεια επιλογή για να ηγηθεί μιας τέτοιας ταινίας και η εικόνα του ταιριάζει απόλυτα στον άνθρωπο ξεκίνησε την οργάνωση Kingsman.

Το The King’s Man (Ο άνθρωπος του βασιλιά: Το ξεκίνημα) του Matthew Vaughn είναι μια κομψή, αλλά ασυνεπής σε ρυθμό ταινία που σε κάθε περίπτωση διασκεδάζει.

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou και Charles Dance

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..