Κριτική Ταινίας : The Life Ahead

Το The Life Ahead (Η Ζωή Μπροστά σου) του Edoardo Ponti είναι μια διαχρονική ιστορία αποδοχής και άνευ όρων αγάπης, ενημερωμένη και με σύγχρονες ευαισθησίες.

Μια γυναίκα που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και τώρα φροντίζει παιδιά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία με ένα αγόρι που αναλαμβάνει να φροντίσει αφότου την έκλεψε.

Σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τον παλιό Ιταλικό κινηματογράφο και να ξυπνήσει τη νοσταλγία για εκείνη την σπουδαία εποχή, ο Edoardo Ponti δημιουργεί μια ταινία με εντυπωσιακή, αλλά αρκετά συμβατική σκηνοθεσία, η οποία επικεντρώνεται σταθερά στον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των δύο κεντρικών χαρακτήρων της. Το σενάριο παίζει έξυπνα με τα συναισθήματα, καθώς μιλά για περιθωριοποιημένες ομάδες ανθρώπων όπως οι πόρνες, οι τρανσέξουαλ, τα ορφανά, αλλά και για τον ρατσισμό, την τοξικομανία, τη φτώχεια, τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και, κυρίως, το γήρας και τον πόνο. Ωστόσο, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην ομορφιά και στο μήνυμα, δεν βρίσκει εύκολα τον ρυθμό του.

Στα 86 της και με την εμπειρία της, η Sophia Loren δείχνει πως ξέρει να μαγνητίζει την κάμερα και είναι ακόμα ικανή, όχι μόνο να γεμίσει την οθόνη, αλλά και να σηκώσει στους ώμους της το ερμηνευτικό και δραματικό βάρος μιας ολόκληρης ταινίας. Δεν πρόκειται για την ανάμνηση ενός θρύλου, αλλά για μια ζωντανή, ζεστή και βαθιά τραγική ερμηνεία. Η χημεία της με τον μικρό Ibrahima Gueye είναι εξαιρετική, ενώ ο ίδιος είναι συγκλονιστικός στον ρόλο του.

Το The Life Ahead (Η Ζωή Μπροστά σου) του Edoardo Ponti είναι μια εγκάρδια και συγκινητική, κάπως γενική, αλλά τεχνικά άρτια ταινία, με μια επιβλητική Sophia Loren στο κέντρο της.

Σκηνοθεσία: Edoardo Ponti

Πρωταγωνιστούν: Sophia Loren, Ibrahima Gueye, Renato Carpentieri, Diego Iosif Pirvu, Massimiliano Rossi, Abril Zamora και Babak Karimi

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..