Κριτική Ταινίας : The Little Mermaid

Το The Little Mermaid (Η μικρή γοργόνα) του Rob Marshall αιχμαλωτίζει με επιτυχία τη μαγεία και τη γοητεία της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney.

Η μικρή γοργόνα είναι η αγαπημένη ιστορία της Άριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας με δίψα για περιπέτεια. Η μικρότερη από τις κόρες του Βασιλιά Τρίτωνα και η πιο τολμηρή, η Άριελ λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον γεμάτο ζωντάνια Πρίγκιπα Έρικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει πως είναι η ζωή στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

Η πρόσφατη live action προσαρμογή της Disney, The Little Mermaid, σε σκηνοθεσία Rob Marshall και με μουσική των Alan Menken και Lin-Manuel Miranda, διηγείται με επιτυχία την κλασική ιστορία. Η Halle Bailey λάμπει στον πρώτο της σημαντικό ρόλο ως Άριελ, αποτυπώνοντας την ονειρική της φύση και την περιέργεια του χαρακτήρα της για τον ανθρώπινο κόσμο. Η Melissa McCarthy φέρνει μια ισορροπία στον ρόλο καρικατούρα της Ursula, ενώ ο Daveed Diggs ως Sebastian και η Awkwafina ως Scuttle έχουν κάποιες εξαιρετικές κωμικές στιγμές.

Το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια από την πρώτη animation εκδοχή, με νέους στίχους, αλλά και τρία νέα τραγούδια. Αν και τα “Wild Uncharted Waters” και “For the First Time” αποτυπώνουν τη μαγεία του Broadway, που σχετίζεται με τον Lin-Manuel Miranda, το “The Scuttlebutt” υστερεί. Παρόλα αυτά, η μουσική προσθέτει στη συνολική γοητεία της ταινίας. Το “The Little Mermaid” αποτίνει με επιτυχία φόρο τιμής στο πρωτότυπο, ενώ φέρνει φρέσκα στοιχεία για να γοητεύσει τόσο τις νέες όσο και τις παλιές γενιές.

Οι υποβρύχιες σκηνές της ταινίας είναι οπτικά εντυπωσιακές και η δημιουργία ενός πολύχρωμου υποβρύχιου κόσμου από τον σκηνοθέτη Rob Marshall είναι οπτικά αξιοσημείωτη, αν και η περιστασιακή υπερβολική χρήση CGI είναι αισθητή. Η ταινία αποτυπώνει με επιτυχία τη γοητεία και την αθωότητα του πρωτότυπου, ενώ εισάγει και κάποια καινούρια στοιχεία στην πλοκή. Παρά τις κάποιες ελλείψεις, το «The Little Mermaid» είναι το καλύτερο ριμέικ live-action της Disney μέχρι σήμερα, προσφέροντας μια μαγευτική εμπειρία που είναι πιστή στην καρδιά και την ψυχή του αγαπημένου κλασικού.

Γεμάτο με κλασικά τραγούδια και νέες συνθέσεις, το The Little Mermaid (Η μικρή γοργόνα) του Rob Marshall είναι μια οπτικά μαγευτική και συναισθηματικά ικανοποιητική κινηματογραφική εμπειρία.

Σκηνοθεσία: Rob Marshall

Πρωταγωνιστούν: Halle Bailey, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Jonah Hauer-King, Jude Akuwudike, Noma Dumezweni, Kajsa Mohammar, Lorena Andrea

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..