Κριτική Ταινίας : The Magic Flute

Το The Magic Flute (Ο Μαγικός Αυλός) του Florian Sigl είναι οπτικά εντυπωσιακό, με εξαιρετική μουσική, αλλά δυσκολεύεται να βρει το κοινό-στόχο του.

Ο επίδοξος 17χρονος Τιμ ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείο Mozart All Boys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες του στη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικό διευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή, ο Τιμ ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο. Από εκεί παρασύρεται σε μια νέα πραγματικότητα και βυθίζεται στον κόσμο της όπερας του Μότσαρτ, Τον Μαγικό Αυλό, όπου η φαντασία δεν έχει όρια. Ωστόσο, το να ζει δύο ζωές έχει το τίμημά του και ο Τιμ κινδυνεύει να απογοητεύσει αυτούς που αγαπά. Πρέπει να διαλέξει, αλλά έχει μάθει αρκετά για να κάνει τη σωστή επιλογή;

Ο Χάρι Πότερ με μουσική υπόκρουση Μότσαρτ.. ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί…δυστυχώς, όμως, χωρίς την απαραίτητη φιλοδοξία και προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα μια περίεργη και μερικές φορές μπερδεμένη δομή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ταινίας είναι η μουσική της, αλλά στερείται συνοχής με αποτέλεσμα η μουσική να επισκιάζει την ιστορία φαντασίας, και το αντίθετο. Υποφέρει επίσης σε κάποιο βαθμό από τις παράπλευρες ιστορίες και τους χαρακτήρες που δεν εξελίσσονται.

Παρά τα ελαττώματα της, έχει μερικές όμορφες οπτικά στιγμές και ένα καταπληκτικό καστ. Ο συνδυασμός της όπερας και της φαντασίας μπορεί να μην έχει ξεκάθαρο κοινό-στόχο, καθώς δεν ικανοποιεί πλήρως τους λάτρεις της όπερας ή τους λάτρεις των μιούζικαλ, αλλά μπορεί να εξακολουθεί να αρέσει σε όσους απολαμβάνουν μοναδικές και πειραματικές ταινίες.

Το The Magic Flute (Ο Μαγικός Αυλός) του Florian Sigl είναι μια καλή ταινία που έχει υψηλές φιλοδοξίες, απλά δεν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της.

Σκηνοθεσία: Florian Sigl

Πρωταγωνιστούν: F. Murray Abraham, Amir Wilson, Jeanne Goursaud, Iwan Rheon, Niamh McCormack, Stefi Celma, Jack Wolfe, Asha Banks

 

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..