Κριτική Ταινίας : The Meg

To The Meg (Meg: Ο κυρίαρχος του βυθού) του Jon Turteltaub είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Αγνή, άδολη διασκέδαση, γεμάτη στερεότυπα και τρισδιάστατα πλάσματα που απειλούν τον Jason Statham και τον πλαισιώνουν με σκοπό να αναδείξει τον ηρωισμό του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ένα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο. Ως αποτέλεσμα, βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με τον χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Jonas Taylor προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο και, ενάντια στην επιθυμία της κόρης του, Suyin Zhang, ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα – και τον ίδιο τον ωκεανό – από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Taylor είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Suyin, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών, ρισκάροντας τη ζωή του για να σώσει όλους όσους είναι παγιδευμένοι στο βυθό.

Η ταινία The Meg (Meg: Ο κυρίαρχος του βυθού) μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο θεαματική, με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και φωτισμό, αν και με εμφανή προβλήματα και ατέλειες σε κάποια από τα εφέ της. Παρά το μεγάλο της κόστος, τόσο οπτικά όσο και από άποψη ερμηνειών, πρόκειται για μια B movie. Οι σκηνές δράσης έρχονται και δένουν στο κλίμα της ταινίας και, ουσιαστικά, αποτελούν την αποκορύφωσή της, αφού μετά από μια σειρά βαρετών και ανώφελων διαλόγων καταφέρνουν να διασκεδάσουν.

Ο Jason Statham, όπως και το σύνολο των ηθοποιών, δίνουν μονότονες ερμηνείες χωρίς να έχουν κάποια βοήθεια από το σενάριο, το οποίο δεν αναπτύσσει σωστά τους χαρακτήρες. Όμως, το χάρισμα του Statham στις σκηνές δράσης και η χαρακτηριστική άνεσή του σε αυτού του είδους τους χαρακτήρες, βοηθούν την ταινία να αποκτήσει ενδιαφέρον και κερδίζει την προσοχή.

To The Meg (Meg: Ο κυρίαρχος του βυθού) του Jon Turteltaub είναι υπερβολικό και προβλέψιμο, όμως δεν προσπαθεί να είναι κάτι παραπάνω. Με φαντασμαγορικές σκηνές δράσης και έναν πρωταγωνιστή που ταιριάζει απόλυτα και φυσικά στο ύφος της ταινίας, πρόκειται απλά για ένα μεγάλο, χαζό, καλοκαιρινό blockbuster που διασκεδάζει.

Σκηνοθεσία: Jon Turteltaub

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Cliff Curtis και Jessica McNamee

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..