Κριτική Ταινίας : The New Mutants

Το The New Mutants (Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι) του Josh Boone είναι μια ασταθής και θαμπή ταινία, η οποία αν και βασίζεται σε μια συναρπαστική και διασκεδαστική ιδέα, μοιάζει ημιτελής με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

«Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι» είναι ένα αυθεντικό θρίλερ τρόμου τοποθετημένο σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο, όπου μια ομάδα από νεαρούς μεταλλαγμένους κρατείται εκεί για ψυχιατρική παρακολούθηση. Όταν αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά, τότε οι νέες τους ικανότητες, αλλά και η φιλία τους, θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

Τελευταία, οι περισσότερες ταινίες υπερηρώων δοκιμάζουν να διανθίσουν το είδος, όμως το The New Mutants (Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι) έχει αποκτήσει ήδη κακή φήμη πριν την προβολή της. Τα χρόνια καθυστέρησης και αναβολής της προβολής είναι εμφανή πάνω στην ταινία, η οποία μοιάζει να έχει υποστεί ατέλειωτη επεξεργασία με αποτέλεσμα να έχει χάσει τη φρεσκάδα της ενδιαφέρουσας ιδέας της. Η αφήγηση είναι ακατάστατη και ημιτελής, σαν να κόπηκαν κομμάτια της. Ο τρόπος με τον οποίο οι χαρακτήρες παρουσιάζονται και αναπτύσσονται είναι τόσο ανιαρός και η ταινία διστάζει να αποκτήσει ταυτότητα, με αποτέλεσμα κάθε σκηνή τρόμου να καταλήγει  ήπια και χωρίς κορύφωση. Τα οπτικά εφέ, όμως, είναι αρκετά εντυπωσιακά για μια ταινία με αρκετά χαμηλό προϋπολογισμό. Η κινηματογραφία είναι εξαιρετική και κάποια σημεία της ταινίας αρκετά διασκεδαστικά. Αλλά, αυτές οι στιγμές, όπως ο τρόμος και η δράση, είναι φευγαλέες.

Η ταινία διαθέτει ένα υπέροχο καστ με τα κατάλληλα άτομα στους κατάλληλους χαρακτήρες, και έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους. Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν πολύ καλές ερμηνείες, εκτός από την πρωτοεμφανιζόμενη Blu Hunt που δυστυχώς αφήνει την απειρία της να ξεπεράσει τις προφανείς δυνατότητές της.

Το The New Mutants (Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι) του Josh Boone είναι μια φαινομενικά ταινία τρόμου με έλλειψη ταυτότητας και ακατάστατο σενάριο, η οποία αφήνει ανεκμετάλλευτο το δυναμικό καστ της.

Σκηνοθεσία: Josh Boone

Πρωταγωνιστούν: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt και Henry Zaga

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..