Κριτική ταινίας : The Nun II

To The Nun II (H Καλόγρια 2) του Michael Chaves αποτελεί μια ιδανική προσθήκη στο franchise.

Γαλλία του 1956, ένας ιερέας δολοφονείται βάναυσα, οδηγώντας σε ένα μονοπάτι που τελικά συνδέεται με τον δαίμονα Βάλακ. Η αδελφή Irene, την οποία ενσαρκώνει και πάλι η Taissa Farmiga, επιστρέφει από την πρώτη ταινία για να ηγηθεί της έρευνας για τον θάνατο του ιερέα.

Στο “The Nun II”, η Val επιστρέφει στα διαβολικά της κόλπα και ενώ η ταινία έχει αρκετή πλοκή, δεν εμβαθύνει στην αφήγηση ή την ιστορία. Παραδόξως όμως, αφήνει μια πιο ικανοποιητική εντύπωση από τις προηγούμενες ταινίες του franchise. Ενώ έχει κάποιες αργές στιγμές στις δύο πρώτες πράξεις, το αντισταθμίζει με το παραπάνω με μια γεμάτη δράση τρίτη πράξη. Η απόφαση της ταινίας να επικεντρωθεί σε συναρπαστικά σκηνικά δράσης αντί να χαθεί σε περιττή πλοκή ή ιστορία είναι μια σοφή κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι μια συναρπαστική εμπειρία τρόμου που κρατά τους θεατές σε αγωνία.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του “The Nun II” είναι το εξαιρετικό καστ. Η Taissa Farmiga αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ταλέντο της ως αδελφή Irene, προσδίδοντας βάθος και ευαλωτότητα στον ρόλο. Η χημεία της με την Storm Reid προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ίντριγκας στην ιστορία, καθώς ξεκινούν μαζί ένα τρομακτικό ταξίδι. Η Bonnie Aarons επαναλαμβάνει το ρόλο της ως Valak, και η ερμηνεία της είναι άκρως ανατριχιαστική. Η παρουσία της Valak στην οθόνη είναι αρκετή για να σε κάνει να ανατριχιάσεις και η Aarons αποδίδει μια αξιομνημόνευτη και τρομακτική απεικόνιση της δαιμονικής καλόγριας.

Το “The Nun II” καταφέρνει να προσφέρει τον τρόμο που λαχταρούν οι λάτρεις του είδους. Η ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και η ένταση είναι επιδέξια δημιουργημένες. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες, οι οποίες μπορεί να ήταν επιβαρυμένες με υπερβολική ιστορία, αυτή η συνέχεια επιτυγχάνει μια καλύτερη ισορροπία, επιτρέποντας στο κοινό να βυθιστεί πλήρως στον τρόμο και να διασκεδάσει με τον τρομακτικό κακό. Το σενάριο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως είναι μια οπτικά εντυπωσιακή εμπειρία.

Συμπερασματικά, το The Nun II (H Καλόγρια 2) του Michael Chaves είναι ένα τρομακτικό και ικανοποιητικό sequel. Με μια ηλεκτρισμένη τρίτη πράξη, εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση στο σύμπαν του “Conjuring”, είναι βέβαιο ότι θα γοητεύσει τους οπαδούς του τρόμου.

Πρωταγωνιστούν: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Storm Reid, Anna Popplewell, Jonas Bloquet, Katelyn Rose Downey, Anouk Darwin Homewood

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..