Κριτική Ταινίας : The Roads Not Taken

Το The Roads Not Taken (Οι Ζωές που δεν Έζησα) της Sally Potter είναι μια εγκάρδια, καλογυρισμένη και συναισθηματικά ωμή ταινία, αλλά αόριστα ρηχή και ελαττωματική στην αφήγηση της.

Η ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική κατάσταση εκείνου μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στην Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί.

Το The Roads Not Taken (Οι Ζωές που δεν Έζησα) είναι μια ταινία θεωρητικά φιλόδοξη και ενδοσκοπική, που τελικά βυθίζεται σε δυστυχία και φθηνή συναισθηματικότητα. Πολλές μεμονωμένες στιγμές είναι δυνατές, αλλά το αδύναμο σενάριο με τη συνεχή χρήση αναδρομών και η έλλειψη θεμελιωδών στοιχείων αφήγησης, όπως ο ρυθμός και η ανάπτυξη των χαρακτήρων, κάνουν την ταινία υπερδραματική και κλισέ. Οι παράλληλες ιστορίες δεν συντονίζονται μεταξύ τους, και η πλοκή μοιάζει να μην λειτουργεί.

0 Javier Bardem και η Elle Fanning είναι εξαιρετικοί ως πατέρας και κόρη και έχουν πολύ καλή χημεία. Ο Bardem προσφέρει μια εξαιρετική ερμηνεία σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ενώ η Fanning υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει τη ζωή με έναν πατέρα με εκφυλιστική ψυχική ασθένεια, όσο το δυνατόν πιο ανεκτή. Οι σκηνές όπου οι δύο χαρακτήρες είναι μαζί, είναι από τις πιο συγκινητικές.

Το The Roads Not Taken (Οι Ζωές που δεν Έζησα) της Sally Potter είναι μια ταινία για τη μνήμη και την απώλεια, ειλικρινής, συναισθηματική και με όμορφη κινηματογραφία, αλλά ασαφής, χαοτική και αόριστη.

Σκηνοθεσία: Sally Potter

Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Elle Fanning, Salma Hayek και Laura Linney

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..