Κριτική Ταινίας : The Trip to Greece

Το The Trip to Greece (Ταξίδι στην Ελλάδα) του Michael Winterbottom είναι μια διασκεδαστική, αλλά ταυτόχρονα συναισθηματική και πολυεπίπεδη ταινία, η οποία κρύβει μια έντονη μελαγχολία πίσω από φαινομενικά ανόητα αστεία.

Οι ηθοποιοί Ρομπ Μπράιντον και Στιβ Κούγκαν συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στην Ελλάδα.
Ένα ολοκαίνουργιο THE TRIP έχει αρχίσει να γυρίζεται. Στο επόμενο σίκουελ, το περιπετειώδες δίδυμο έρχεται στην Ελλάδα!

Οι οπαδοί της σειράς “The Trip” του Μάικλ Γουίντερμποτομ μπορούν να αρχίσουν να πανηγυρίζουν, καθώς ο Ρομπ Μπράιντον και ο Στιβ Κούγκαν ετοιμάζουν το τέταρτο σίκουελ του ολοένα και πιο δημοφιλούς κωμικού franchise.

Για κάποιον που δεν έχει δει τις προηγούμενες ταινίες του συγκεκριμένου franchise, όπως εγώ, το The Trip to Greece μπορεί αρχικά να μοιάζει δυσκολονόητο με τις αναφορές στις προηγούμενες ταινίες και γεγονότα. Το σίγουρο όμως είναι ότι η ταινία, στο σύνολο, “τιμάει” τη χώρα που τη φιλοξενεί με εκπληκτικά πλάνα και εικόνες, αποτελώντας ένα κατάλληλο μείγμα τραγωδίας και κωμωδίας. Αν και η επεισοδιακή δομή της μοιάζει αναπόφευκτα επαναλαμβανόμενη, η νοσταλγική διάθεση και η συντροφικότητα των δυο πρωταγωνιστών, σε συνδυασμό με το κλασικό βρετανικό, αυτοκαταστροφικό τους χιούμορ, κάνουν την ταινία να είναι βαθιά και οργανικά συγκινητική.

Ο θάνατος και η μοναξιά αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι μιας φαινομενικά αστείας και ανόητης κωμικής ταινίας. Οι ηθοποιοί μοιάζουν να αφήνουν να φανεί ένα κομμάτι της ζωής τους και κάνουν το τέλος να μοιάζει καθαρτικό για τους δύο ταλαντούχους άντρες, των οποίων η χημεία ξεπερνά την ίδια την ταινία.

Το The Trip to Greece (Ταξίδι στην Ελλάδα) του Michael Winterbottom κλείνει μια σειρά χαλαρών, εύκολων, αλλά θεματικά πολύπλοκών ταινιών, με νοσταλγική διάθεση και μελαγχολία.

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Πρωταγωνιστούν: Rob Brydon, Steve Coogan, Michael Towns και Marta Barrio

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..